FC Almere ver onder de maat tegen JSV Nieuwegein

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere de 0-5 winst van vorige week bij Geinoord geen vervolg kunnen geven. Sterker nog: hekkensluiter JSV Nieuwegein ging er met een 0-2 zege vandoor. Doordat de koploper ook punten verspeelde hadden de Almeerders aan kunnen sluiten bij de subtop.

Het eerste halfuur van de wedstrijd twee ploegen die niet zo veel voor elkaar onder deden. Almere had wel veel meer balbezit, maar was slordig in de passing en gaf de tegenstander steeds de kans om ook gevaarlijk te worden. Doorgaans speelt men op kunstgras en daarop kan Almere goed uit de voeten. Het echte gras op sportpark de Marken lag de ploeg van Charles Loots niet. Tegenstander JSV speelde daar aardig op in en kwam in de 25e minuut dan ook op voorsprong. Barry Zwezerijnen scoorde uit een aardige combinatie 0-1. Twee minuten later had het zomaar 0-2 kunnen zijn, maar Almere-doelman Gijs Roelofsen redde zijn ploeg. Almere probeerde wel om de gasten onder druk te zetten maar waren vaak te onzuiver en werden ook goed afgetroefd door de fysiek sterkere ploeg uit Nieuwegein. Wat opviel was dat bij de Almeerders de eerste helft slechts één schot op doel was gelost en dat kwam van Mike de Blieck. Aanvoerder Peter van Dongen zag dat ook: “Er waren mogelijkheden genoeg om uit te halen, maar dat gebeurde niet.” Vlak voor de rust had Jerryl Korthuis Almere ook op gelijk hoogte moeten schieten, maar ook nu was het weer te onzuiver.

In het tweede bedrijf had Almere plannen om snel de gelijkmaker te scoren, maar een kopbal van Lesley Vlieger ging naast. JSV zette een tandje bij en Almere had daar soms het antwoord niet op. Ook toen invaller Rogier Arduin de bal knullig verspeelde en JSV een 100% kans bood. Maar ook nu was het Gijs Roelofsen die attent was. In de 65e minuut had JSV geluk toen Aramez Poepon van zo’n twintig meter uithaalde, maar met een fraaie safe voorkwam JSV-doelman Kevin Jupijn de gelijkmaker. Het bleef een spannend duel. Toen in de 90e minuut weer Barry Zwezerijnen de 0-2 scoorde was het duel gespeeld en likte FC Almere de wonden.

Almere-coach Charles Loots vond dat zijn ploeg deze middag te weinig gebracht had: “De voorbereiding was goed en dan verwacht je ook dat de afspraken nagekomen zullen worden. Dat was vaak niet het geval, verder was het tempo veel te laag en speelde we JSV hiermee in de kaart. De druk die we de tweede helft zette werd jammer genoeg niet beloond volgende wedstrijd zal het anders moeten als we weer een tegenstander krijgen die onder ons staat.”

Tekst en foto: Herman de Wit