FC Almere vergeet meer te scoren en speelt gelijk tegen Loosdrecht

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere verzuimt drie punten over te houden aan het duel tegen Loosdrecht. De thuisclub kreeg deze middag de beste kansen, maar was niet gelukkig in de afronding. Het verschil met de koploper bleef dan ook vier punten. Maarssen won zaterdag wel en gaat nu samen met Loosdrecht aan kop, Almere volgt op vier punten.

De eerste twintig minuten dicteerde Almere, hierdoor had Loosdrecht behoorlijk moeite om de thuisploeg van scoren af te houden. In de zesde minuut had Almere al kunnen scoren, maar de meegekomen Mitchel Smit van Almere hield een inzet van zijn ploeggenoot nog tegen. Hij hielp met deze actie de gasten uit Loosdrecht. Ook na een goede actie van Mike de Blieck mochten de bezoekers niet klagen. In de elfde minuut kreeg de thuisclub loon naar werken. Lesley Vlieger wist in tweede instantie te scoren, na een goede actie van Rogier Arduin.  Loosdrecht kwam beter in de wedstrijd en wist halverwege de eerste helft op gelijke hoogte te komen. Aboubakr Ouaddouh werd goed aangespeeld door Kalidh el Jebli en schoot laag de 1-1 binnen. Het restant van de eerste helft bleef het duel gelijk opgaan. De kleedkamers werden dan ook opgezocht met een 1-1 ruststand.

Na de hervatting was de grasmat aardig doorweekt en werd het lastig voetballen. Wel waren er twee grote kansen voor Almere, maar de zuiverheid liet veel te wensen over. Gary Bouwmeester zag zijn omhaal naast gaan. Loosdrecht bleef knokken voor een beter resultaat, maar moest toezien dat Almere de tweede helft de betere ploeg was. Mogelijkheden voor De Blieck en Vlieger leverden echter geen goal op. Later nog wat wissels aan beiden kanten en zo was invaller Amarez Poepon bij Almere dicht bij de 2-1. De poging van Poepon belandde op de lat. Daarnaast kreeg Loosdrecht nog mogelijkheden op op voorsprong te komen, Almere-doelman Gijs Roelofsen was attent en hield zijn ploeg in de wedstrijd.

Verder werd er in de resterende tijd niet meer gescoord en eindigde het duel in 1-1. Aanvoerder Peter van Dongen van Almere had graag de drie punten binnen gehaald. “De eerste twintig minuten hadden we drie keer moeten scoren dat gebeurt niet en geef je de tegenstander de kans om beter in de wedstrijd te komen. Loosdrecht had ook mogelijkheden maar wij hadden in de tweede helft dit duel naar ons toe moeten trekken”, aldus van Dongen.

Assistent-trainer van FC Almere Michel Pleune zag ook dat zij de betere kansen hadden. ”We speelden vandaag goed en dat bleek ook wel uit de vele mogelijkheden die we kregen. Maar kansen creëren en maken is twee. Verder alle lof voor het team dat streed voor elke meter en op het zware veld was dat niet altijd makkelijk.”

Tekst: Herman de Wit
Foto’s: Martin Bakker