FC Almere vergeet voor rust afstand te nemen

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich tekort gedaan. Tegen BFC bleef men op 1-1 steken en waren beiden doelverdedigers in vorm .Gezien de stand op de ranglijst was FC Almere verplicht om de drie punten in eigen huis te houden.

In de derde minuut was er een aardige kans voor de Bussumse ploeg, na een fout van Nicky Baggelaar  was Almere-doelman Gijs Roelofsen attent. Even later was Jerryl Korthuis kansrijk maar nu was BFC-keeper Damian Ranzijn heer en meester. Later was Almere weer dicht bij een treffer maar de inzet van Mike de Blieck werd ook nu weer goed verwerkt door Ranzijn. In de 25e minuut had Almere wel op voorsprong moeten komen. Na een combinatie was er het schot van Barry Smits, maar ook nu weer hield BFC-doelman Ranzijn dzijn doel schoon. FC Almere hield de gasten onder druk maar moest in de 35e minuut Gary Bouwmeester missen toen hij geblesseerd uitviel. Lesley Vlieger verving hem in de spits. Bij rust was de stand nog 0-0.

Na de hervatting kwam Milan Looijer bij Almere binnen de lijnen voor Nick Mulders. Almere kreeg meer grip op de wedstrijd.  BFC loerde steeds op de counter en had daar in de 58e minuut ook succes mee. Een aanval over links kwam bij Tjerk Posthuma die snoeihard uithaalde en keeper Roelofsen kansloos liet: 0-1. FC Almere voerde de druk op en hierdoor kregen de gasten het behoorlijk moeilijk. Na wat kansen te hebben laten liggen was het in de 78e minuut toch raak, een voorzet van De Bliek werd door Vlieger fraai ingekopt 1-1. Door de vele overtredingen in de slotfase was arbiter Kamal Hajjaji genoodzaakt om Almere speler Rogier Arduin zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te geven.

Komende dinsdag neemt FC Almere het op tegen Spakenburg 2 voor de beker. Zaterdag gaat het team op bezoek bij Geinoord Nieuwegein.FC Almere trainer Charles Loots: “Wat inzet betreft kan ik m’n ploeg niets verwijten, maar we moeten op de goede momenten onze slag slaan. Het zat er vanmiddag niet in, terwijl er kansen genoeg waren”. Ook aanvoerder Peter van Dongen vond het een terechte uitslag: “De kansen van zowel BFC alsAlmere had zomaar tot een andere uitslag kunnen leiden, maar dat wij ons tekort gedaan hebben is zeker.“

Tekst: Herman de Wit