fbpx
Home / Algemeen / FC Almere wil komend seizoen weer van zich laten spreken

FC Almere wil komend seizoen weer van zich laten spreken

Na een minder goede start herpakte FC Almere zich vorig seizoen in de tweede competitiehelft. Er werden veel wedstrijden gewonnen wat resulteerde in het winnen van de derde periode. Uiteindelijk moest men in de nacompetitie tegen CSW afhaken en bleef de ploeg in de tweede klasse.

Komend seizoen krijgt FC Almere in de tweede klasse B (zat) gedeeltelijk weer te maken met dezelfde ploegen als vorig seizoen. Wel zijn er enkele nieuwelingen bijgekomen. Zo krijgt FC Almere ook te maken met Geinoord Nieuwegein (gedegradeerd uit eerste klasse), CDW (kampioen in derde klasse D), Maarssen (kampioen derde klasse C), SC Nieuwland  en Victoria.

De selectie bij de Almeerders is versterkt met de nieuwelingen Soufiyan Azzaki (NVC), Jeffrey O’Brien (de Meern), Zakaria Lamhamdi (NVC),Jamil Moestalam (Zeeburgia), Amamez Poepon (Purmersteijn),Sebastiaan Visser(Buitenboys), Shiegeru Hiwat (Spakenburg), Douwe Willemars (weer terug van een stage jaar in Amerika), Nicky Baggelaar en Franklin de Jong (beiden Waterwijk). Trainer/coach Charles Loots is blij met de versterkingen. “Er zitten talenten genoeg bij dus een mooie uitdaging om er iets moois van te maken, mooi is ook dat het tweede team promoveerde naar de reserve eerste klasse en een mooie aanvulling kan zijn naar het eerste team.” Loots is al goed ingeburgerd bij de Almeerders en hij start op 5 augustus met zijn selectie aan de voorbereiding.

De trainer werd een half jaar geleden aangesteld en gaat voor het eerste seizoen bij de Almeerders aan de slag. De coach was vorig seizoen nog trainer van Geinoord Nieuwegein, waar hij in de winterstop afhaakte. Hij tekende voor een seizoen bij FC Almere maar heeft nog een optie op een tweede seizoen. “Ik hoop het plezier weer terug te vinden in Almere want dat was vorig seizoen bij Geinoord even weg”, aldus Loots, die er met zijn staf hard aan gaat werken om een team te smeden dat straks hoge ogen kan gooien in de zaterdag tweede klasse B. 

Foto: Charles Loots (links) samen met voorzitter Remco Fens
Tekst: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend