FC Weesp herpakt zich met zege op RODA ’23

Na een aantal mindere weken met stevige nederlagen heeft FC Weesp zich op bezoek bij RODA ’23 herpakt. De bezoekers wisten een 1-4 zege te boeken.

“De punten waren nu wel weer even nodig en dit was gewoon een goede wedstrijd van onze kant”, vond Weesp-trainer Dick-Jan Ente. Bij rust stond het nog 0-0, maar na rust wist FC Weesp uit te lopen naar een 0-4 voorsprong. De goals werden gemaakt door Milan Geertsma (2x), Redouan Khanfour en Achraf Lamhamdi. Een paar minuten voor tijd maakte RODA ’23 nog de 1-4 via Quint Piris, omdat FC Weesp te aanvallend stond en veel ruimte weggaf.

Het is de laatste weken flink stuivertje wisselen in Zondag 2b. De verschillen zijn nog klein en Weesp klimt nu weer op naar de zesde plek. Maar er is nu een redelijk gat van zeven punten geslagen met de gevarenzone. “We weten dat we goed kunnen voetballen, maar zijn ook wisselvallig. We moeten gewoon bij de onderste drie vandaan blijven en zorgen dat we erin blijven”, blijft Ente realistisch kijken naar de doelstellingen van FC Weesp. Ook RODA ’23 draait mee in de middenmoot en staat nu zevende, maar heeft nog twee duels tegoed.

FC Weesp treft volgende week hekkensluiter FC Jeugd. RODA ’23 komt donderdag alweer in actie, het speelt dan de inhaalwedstrijd tegen SO Soest. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Foto’s: Koos van der Leest