TOG

Fel CTO’70 bezorgt TOG eerste competitienederlaag

TOG liep afgelopen weekend tegen zijn eerste competitienederlaag aan. De Amsterdammers gingen tijdens een spannende wedstrijd tegen CTO ’70 met 2-1 onderuit.

Het team van Leroy Kroese begon redelijk goed aan de wedstrijd en kreeg direct enkele mogelijkheden, maar de eindpass was niet zuiver genoeg om de spitsen Ayoub Amr en Rahiet Sadal te bereiken. Na zeventien minuten spelen moest Sadal plotseling gewisseld worden vanwege een enkelblessure. Dat was vervelend voor Kroese die ook al topscorer Noel Ruygrok enkele maanden moet missen door een knieoperatie.

Na de blessure van Sadal sloeg het spelbeeld enigszins om en kreeg CTO meer grip op de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Toch kwam het team uit Duivendrecht na tweeëndertig minuten spelen aan de leiding te staan door een kopbal uit een hoekschop. TOG-keeper Jeffrey IJmker kreeg nog wel zijn hand tegen de bal aan, maar dat was niet voldoende om een treffer te voorkomen. TOG probeerde zich vervolgens te herstellen, maar miste vooral snelheid en stootkracht voorin.

In de tweede helft pakte TOG de zaken energieker aan, waardoor het CTO achteruit drukte. TOG kreeg daardoor de nodige kansen, waarbij onder meer Amr uit de draai prachtig de gelijkmaker binnenschoot. De club probeerde direct door te drukken, maar CTO bleef stug verdedigen en kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Kroese wisselde nog aanvallender om CTO aan het wankelen te brengen. Dat was echter allerminst het geval.

Vlak voor tijd lukte het CTO zelfs om een overwinning over de streep te trekken. Mede door het kletsnatte veld kreeg de bal uit een vrije trap veel snelheid mee, waardoor de keeper van TOG kansloos was: 2-1. Daardoor stonden de Amsterdammers na afloop met lege handen. Zondag mag TOG proberen zich te revancheren tegen concurrent WVHEDW dat onderuit ging tegen het Utrechtse Kismet. CTO’70 gaat op bezoek bij Geinburgia.