Fidel Yilmaz loodst Swift bij terugkeer langs Feyenoord

Na twee nederlagen op rij, en een gestaakte wedstrijd tegen Ter Leede, heeft zaterdag Hoofdklasser Swift de eerste punten binnen. De ploeg van Bart Logchies keerde nu wel met een overwinning terug uit Rotterdam. De amateurs van Feyenoord werden met 2-3 verslagen. De van een blessure teruggekeerde Fidel Yilmaz hielp zijn ploeg aan de volle buit.

De start van de Amsterdammers was erg goed. Binnen twintig minuten hadden de bezoekers een riante 0-2 voorsprong te pakken. Eerst opende Guido de Graaf op aangeven van Carlos Groen de score, vlak daarna prikte Dennis Dinkgreve een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied in de korte hoek, buiten het bereik van doelman Rick van der Burg.

Feyenoord zat in de eerste helft niet lekker in de wedstrijd en had moeite om iets terug te doen. Het meeste gevaar kwam van Junior Obiku, zoon van Feyenoord-cultheld Mike Obiku. Daar had rechtsback Teun van Zweeden zijn handen vol aan. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf drongen de Rotterdammers meer aan. Swift-doelman Joost Meendering werd enkele keren serieus getest en hield de Amsterdammers lange tijd op de been.

Een minuut voor het rustsignaal moest Meendering alsnog een treffer incasseren. De volledig vrijstaande Feyenoord-spits Ricardo Merrelaar kopte van dichtbij raak uit een hoekschop: 1-2. Die treffer gaf de thuisploeg vertrouwen. Waar Swift in de eerste helft goed van start ging, waren de Amsterdammers het na de theepauze even kwijt. In de 58ste minuut kwam Feyenoord zelfs op gelijke hoogte. Obiku kreeg een vrije doortocht en werd in het strafschopgebied aangetikt. Terwijl de aanvaller bleef staan en zijn schot gekeerd zag worden door Meendering, besloot scheidsrechter Shona Shukrula alsnog een penalty toe te kennen. Vanaf elf meter maakte Quincy Oosterom geen fout: 2-2.

Pas rond de zeventigste minuut kwam Swift weer aan voetballen toe. Een kwartier voor tijd namen de gasten de leiding weer in handen. Groen brak door aan de rechterkant en was oog-in-oog met Van der Burg niet zelfzuchtig. De aanvaller schoof de bal koeltjes opzij, waar Fidel Yilmaz deze eenvoudig in het lege doel kon deponeren. De 22-jarige spits luisterde hiermee zijn terugkeer, na een zware knieblessure, op met de winnende treffer.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Hoofdklasse zaterdag.