Fortius schudt Geel Wit’20 pas in verlenging van zich af

Fortius heeft de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de zondag derde klasse goed doorstaan. De ploeg van Sergio Hellings liet het na de strijd met mede-vierdeklasser Geel Wit’20 in de reguliere speeltijd te beslissen, maar stelde in de verlenging alsnog orde op zaken: 1-5.

Dat er een verlenging aan te pas moest komen in Haarlem hadden de Amsterdammers volledig aan zichzelf te danken. “We hadden het met drie goals verschil kunnen beslissen. Wij hadden een veldoverwicht en creëerden meer kansen”, blikt Hellings terug. “In de verlenging maakten wij fysiek het verschil. Geel Wit had veel jonge jongens en kwamen tekort, ze konden het niet meer belopen. Als je de hele tijd achter de bal aan blijft lopen, wordt het op een gegeven moment teveel.”

Vlak na rust opende Rachid Guenaoui, die vorige week vanwege een schorsing moest toekijken hoe Fortius met 1-2 van kampioen Swift verloor, de score uit een goede aanval. Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten. De eerste en enige kans van Geel Wit’20 leverde binnen een minuut een gelijkmaker op. Barry Beugeling reageerde goed op een lange bal en prikte de 1-1 binnen.

De Amsterdammers bleven geduldig zoeken naar het moment om het verschil te maken. Dat gebeurde vrij snel in de verlenging. Elson Soares bracht Fortius weer aan de leiding en nu werd het niet uit handen gegeven. Door twee goals van Robin Nijman en eentje van Giliano Nijman liepen de gasten uit naar een overtuigende 1-5 overwinning.

In de volgende ronde moet Fortius op bezoek bij derdeklasser De Rijp. “Voor ons is dit bonus. We wilden heel graag kampioen worden, dat is niet gelukt, dus krijgen we op deze manier een extra kans om alsnog te promoveren.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)