Gebrekkige afwerking nekt DWV

Op een kletsnat Sportpark De Eendracht troffen de laagvliegers SV Nieuw West en DWV elkaar in de stromende regen. Hoewel beide teams laag geklasseerd staan hebben beide teams de stijgende lijn te pakken. Met (letterlijk) frisse moed trapte de thuisploeg af na het begin signaal van arbiter Sardjoe voor de eerste wedstrijd in de 2e periode. Vreemd genoeg bleken de gasten uit Noord nog niet wakker want Nieuw West werd geen duimbreed in de weg werd gelegd in de beginfase van dit duel. Een levensgrote kansen voor de thuisploeg in de 2e minuut liet de DWV-ers niet wakker schrikken en ook een vlammende vrije trap op de vuisten van doelman Jeffrey Boakye, vanaf 25 meter bracht bij de Noordelingen niet het heilige vuur vrij. Het was dan ook niet verassend dat Nieuw West na vijf minuten de verdiende 1-0 liet aantekenen. De tweede hoekschop die de gastheren in korte tijd kregen werd kort genomen en vanaf de hoek van het strafschopgebied was het Ahmed El Hannouci die de openingstreffer op voor zijn rekening nam.

Nu was DWV wel wakker en binnen geen tijd werd het initiatief geheel overgenomen. Vrij snel na de openingstreffer zetten DWV spits Steven Bonnee zijn collega Michael Jalink voor de vijandelijke doelman maar de sierlijke stift miste precisie en verdween in het zijnet. Even later was het weer Jalink die doorbrak maar dit keer schoot hij tegen de vijandelijke doelman aan. Gedurende de 1e helft grossierde de gasten in grote en levensgrote kansen maar telkens was er wel weer een hand van de Nieuw West doelman of een voet van een van de verdedigers die de gelijkmaker van DWV voorkwam.

Ook een vrijtrap van DWV-er Daan de Ridder trof geen doel even als een vlammende schot uit de tweede lijn van de jeugdige Harpreet Singh die uit de bovenhoek werd getikt. In de laatste minuten van het eerste bedrijf waren opnieuw grote kansen voor Jalink en Gilliano Berenstein maar wat DWV ook ondernam de gelijkmaker viel niet.

Direct na rust was er hetzelfde spelbeeld. Nieuw West dat direct scherp aan de aftrap stond en DWV dat nog met z’n hoofd in de kleedkamer leek. Nadat Nieuw West al een aantal keer, zonder succesvol te zijn, in het strafschopgebied voor Boakye was verschenen sloegen de gastheren in de 54e minuute weer vroegtijdig toe. Een diepe en op het oog ongevaarlijke lange bal kwam door knullig handelen van de DWV defensie voor de voeten van Mohamed Abdelloui en vanaf ruim twintig schoot hij op zijn beurt met de een sierlijke boog de 2-0 binnen. SV Nieuw West leek hierna door te drukken en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Na zestig minuten herpakte de Noord-Amsterdammers zich weer en gingen op het door de maar aanhoudende harde regen steeds zwaarder wordende veld toch weer opzoek naar eerherstel. Het heft werd weer stevig in handen genomen maar tot echte grote kansen kwam het niet meer. De DWV spelers gingen te gretig opzoek naar de aansluitende treffen maar vergaten dit gezamenlijk te doen. Steeds vaker ging men voor eigen succes wat op dit zware veld niet de beste keuze was. In de slotfase waren Heerenveen en de ingevallen Romario Druivendal nog gevaarlijk maar de doelman van Nieuw West werd zelden echt op de proef gesteld.

Bijna in het donker vloot de uitmuntende arbiter Sardjoe voor het eind signaal en mochten de verzopen en verkleumde spelers van beide teams de warme douches op zoeken. De DWV-ers hadden een prima wedstrijd gespeeld echter waren in de afwerking veel te slordig. Al had de wedstrijd tot 1e kerstdag geduurd dan nog hadden de geel-zwarten niet gescoord. Met slechts 16 goals tegen heeft DWV de op een na minst productieve aanval in de 5e klasse B. Het is dus helder waar de komende weken aan gewerkt moet worden om ook maar enige rol van betekenis te kunnen spelen in de 2e periode. SV Nieuw West behaalde 12 punten uit de laatste 4 wedstrijden en staat op een keurig plaats in de middenmoot.

Verslag: Remco van Twiller
Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)