Geen derde landstitel op rij voor Ajax Vrouwen

De landstitel in de Eredivisie vrouwen blijft niet in Amsterdam. De Ajax Vrouwen speelden zelf met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag en zagen concurrent FC Twente op de valreep winnen van PSV (2-3). Daardoor gaan zij er met de titel vandoor en blijft de ploeg van Benno Nihom met lege handen achter.

Ajax moest winnen om in de race te blijven, maar hadden de nodige moeite met ADO Den Haag. De bezoekers deelden ook vroeg in het duel de eerste tik uit. Pia Rijsdijk krulde de bal in de verre hoek en bracht de Hagenezen daarmee in de achtste minuut aan de leiding. Ajax kon de achtervolging inzetten en vond de gelijkmaker binnen tien minuten. Uit een strafschop trok Eshly Bakker de stand gelijk: 1-1.

Diezelfde Bakker was na een halfuur op weg naar de 2-1, maar nadat ze keepster Barbara Lorsheyd omspeelde was de hoek te lastig om de bal binnen te schuiven. In de tweede helft drongen de Amsterdammers aan zonder grote kansen te creëren. Zo kwam invalster Loïs Schenkel niet verder dan een schotje in de handen van Lorsheyd. Aan de andere kant belandde een verdwaalde voorzet van Jaimy Ravensbergen op de lat.

Omdat FC Twente in de slotfase van PSV won, viel de beslissing in het nadeel van Ajax. Bij een gelijkspel daar of een overwinning van de Amsterdammers zou alles aankomen op de laatste speeldag: FC Twente – Ajax. De Amsterdammers krijgen nog wel de kans om het seizoen af te sluiten met een prijs, want zij spelen op 11 mei de bekerfinale.

Archieffoto: Jos Spitteler