Geen promotie uit topklasse

In het tweede seizoen van de topklasse zal er geen club promoveren naar de Jupiler League. Het gevolg is dat er dus ook geen club zal degraderen naar de topklasse. Vorig seizoen maakte FC Oss wel gebruik van de mogelijkheid om te promoveren nadat de landskampioen bij de amateurs, Ijsselmeervogels, afzag van promotie.

Achilles’29 (zondag) en Rijsnburgse Boys (zaterdag) hadden aanvankelijk als enige topklassers wel belangstelling getoond voor promotie. De topklassers moesten voor 1 maart laten weten of ze echt gebruik wilden maken van het recht. Beide clubs hebben hiervan afgezien. De overige topklassers, waaronder AFC, hadden al in een eerder stadium aangegeven niet te willen promoveren.

De eisen voor de topklassers om naar de Jupiler League te mogen  zijn te hoog. Vooral de verplichting om minimaal zestien contractspelers te hebben is een probleem. Ook de vrijdag als vaste speeldag stuit op bezwaren.

Alleen bij de vorming van de topklasse in 2010 is ene club uit de Jupiler League , FC Oss, gedegradeerd. De club werd kampioen van de topklasse en keerde een seizoen later terug. Almere City dat eigenlijk moest degraderen mocht in het betaalde voetbal blijven vanwege het faillissement RBC Roosendaal.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)