COR TEN BOSCH

Geflatteerde nederlaag JOS/Watergraafsmeer tegen AFC’34

Uit tegen AFC’34 is JOS/ Watergraafsmeer er niet in geslaagd de Alkmaarders punten af te snoepen. Integendeel zelfs, hoewel JOS er duidelijk een wedstrijd van wilde maken en een beter spel op de mat legde, kreeg het een simpel lesje in effectiviteit: 3-0.

Slechte start

Voor rust kregen de gasten twee kansen en was het 1-0 door Ties Glas. Na de thee werd het allemaal nog erger voor JOS, nadat AFC’34 uitliep naar 3-0. De start voor en na rust was vrijwel identiek. Met een vrijwel zelfde samenstelling als de wedstrijd tegen WV-HEDW trad JOS aan. Binnen vier minuten was het al 1-0. ,,Echt een arbitrale dwaling, indirect waren zij verantwoordelijk voor dit tegendoelpunt. Iedereen maakt fouten, maar we waren daardoor wel even ‘van de leg”, constateerde Cor ten Bosch.

Kansen

Kort daarna moest Sam Nijpels geblesseerd het veld verlaten, een nieuwe tik. Jurre Duijn kreeg in de eerste helft tot twee keer toe kansen om JOS langzij te brengen. Zij kopbal en schot hadden meer verdiend. Ook Max Versteeg kreeg een enorme kans voor rust, maar doelman Mike Wesselink van AFC’34 werd niet gepasseerd.

JOS en AFC’34 begonnen beiden gemotiveerd aan de tweede helft. Guilaume Rijnsel zorgde ervoor dat binnen een minuut JOS de moed in de schoenen zonk: 2-0. Zes minuten voor het eindsignaal is het over en uit als Boris Zanoli de 3-0 maakt.

Busreis

Met de geflatteerde nederlaag de bus in terug naar Amsterdam. ‘Er zijn betere busreizen denkbaar, want met 3-0 verliezen is een nederlaag die voor de wedstrijd niet was ingecalculeerd’, reageerde Ten Bosch met een gevoel voor understatement. ,,Iedereen zal denken dat we (compleet) weggetikt zijn, maar dat is echt niet waar’’, klinkt Ten Bosch ontgoocheld. ,,We creëren eigenlijk te weinig in de tweede helft. Ik sla ons hoger aan, getuige ook het aantal ballen dat Bas Schol heeft gehad. Van de vier-vijf ballen op doel lagen er drie in het net. Waar ik vorige week nog in opperbeste stemming was, heb ik hier een katerig gevoel over.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)