Foto: Minke Wiggerink

Geflatteerde zevenklapper voor Hoofddorp tegen Zeeburgia

Zondag eersteklasser Hoofddorp heeft de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen opgeluisterd met een overtuigende overwinning. Zeeburgia werd met ietwat geflatteerde cijfers huiswaarts gestuurd: 7-0. Hierdoor houdt de ploeg van Jerry Verschoor nog een kleine kans op een periodetitel.

Hoewel de stand misschien anders doet vermoeden, begon het duel erg rustig met weinig kansen voor beide ploegen. Het duurde tot de 25ste minuut totdat de toeschouwers konden opveren bij de eerste grote kans. De paal stond een openingstreffer voor Zeeburgia-aanvaller Mouad Tissoudali in de weg. Tien minuten later slaagde Hoofddorp hier wel in. Raven Bergwijn werd de diepte in gestuurd en zijn voorzet werd door Revelinio Vermeer binnen gewerkt: 1-0.

Hierna kregen de bezoekers opnieuw een paar goede mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. Een gelijkmaker hing in de lucht, totdat Hoofddorp vlak voor rust de voorsprong verdubbelde. De inzet van Vermeer werd nog gekeerd door doelman Eric Antwi en op het moment dat de aanvaller voor de rebound ging, werd hij onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd benut door Sven Wierda.

Ook in de tweede helft bleef Zeeburgia de aanval zoeken. Tissoudali had de aansluitingstreffer op zijn schoen, alleen werd diens harde schot door doelman Marvin Blommendaal uit het doel gehouden. Enkele minuten later werd het duel vroegtijdig beslist. Lars van Rijn werd de diepte ingestuurd, ontweek de uitkomende Antwi en stelde Wierda in staat er 3-0 van te maken.

Hoofddorp liep vervolgens vrij eenvoudig uit naar een grotere overwinning. Met een fraaie treffer voltooide Wierda – hij nam de bal met zijn borst mee tussen twee verdedigers en liet Antwi kansloos – zijn hattrick en bracht de 4-0 op het scorebord. Vlak voor tijd mocht de spits zelfs aanleggen voor zijn vierde treffer van de middag. Aziz Ercan werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Abdel Boudchourt, die hiervoor een rode kaart kreeg. De toegekende penalty was een koud kunstje voor Wierda.

Na de rode kaart en de 5-0 leek Zeeburgia de strijd te hebben opgegeven. De ploeg van Reda Achkari speelde zichzelf vorige week immers al veilig. Hoofddorp maakte er optimaal gebruik van door aan het doelsaldo te werken. Doelpunten van Van Rijn en Vincent Partosoebroto brachten de 7-0 eindstand op het scorebord.

Door de zege hebben de Hoofddorpers nog een kansje op de derde periodetitel. Hiervoor moet in de laatste wedstrijd worden gewonnen van Legmeervogels en hopen dat DEM en AFC’34 een misstap begaan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!