Gelijkspel met gemengde gevoelens voor OFC

Bij derdedivisionist OFC waren de ogen na het 1-1 gelijkspel tegen Be Quick 1887 vooral gericht op scheidsrechter Van der Werff. Hij gaf de gasten uit Haren een strafschop, wat hij aan de andere kant tot twee keer toe niet zag. Een doelpunt van Carlos Groen stelde uiteindelijk nog een punt veilig voor de Oostzaners.

Het begon al halverwege de eerste helft. Een schot van Adnan Barakat werd met de arm van richting veranderd door een verdediger. Groen: “Als de scheidsrechter en zijn assistent het niet hadden kunnen zien, hadden ze het wel moeten horen, zo duidelijk was het.” Tien minuten later lag de bal wel op de strafschopstip, maar in het nadeel van OFC. Terwijl Mike Brantjes zijn gezicht probeerde te beschermen, vond Van der Werff het dusdanig strafbaar dat Be Quick 1887 een strafschop kreeg. Daan Driever benutte dit buitenkansje.

Eén minuut voor rust kwam OFC alsnog op gelijke hoogte. Barakat werd door Hassan Aanzi de diepte in gestuurd, zijn voorzet vanaf de achterlijn werd voor het doel nog gemist, maar Groen kwam rond de stip goed uit om de 1-1 binnen te schieten. “Dat was een lekker moment om gelijk te maken, want zo konden we met een goed gevoel de kleedkamer in gaan. De tweede helft dachten we dat één doelpunt voldoende zou moeten zijn voor de drie punten. Helaas maakten we die niet.”

Hiervoor wees de ploeg van Imdat Ilguy opnieuw naar de scheidsrechter. Mohammed Cherif werd in het strafschopgebied aangetikt, maar onvoldoende voor een strafschop. “Als je Be Quick een strafschop geeft, moet je dat aan de andere kant ook doen voor eenzelfde soort vergrijp”, doelde Groen nog op de eerste helft. Ook zat het in de afronding niet mee toen Derrin Wijdenbosch recht op de doelman schoot.

Dat een gelijkspel uiteindelijk wel terecht was, kon Groen niet ontkennen. “Het ging gelijk op, al blijft dit wel jammer.” De Oostzaners staan nu op een elfde plaats, zes punten boven de nacompetitiestreep (twee wedstrijden minder gespeeld). “Op zich voelen wij ons wel veilig. We staan zelfs te laag voor de kwaliteiten die we in onze selectie hebben. Nu de druk van de onderste plaatsen een beetje weg is, hoop ik dat wij nog het linkerrijtje kunnen halen. Daar horen wij op z’n minst in thuis.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)