Gelijkspel voor De Volewijckers in Beverwijk

De Volewijckers heeft een pittige week achter de rug. Midweeks werd het na penalty’s uitgeschakeld in de beker door WV-HEDW zondag, zaterdagmiddag sloot het de week af met een 2-2 gelijkspel bij Beverwijk.

De Noord-Amsterdammers zitten niet in hun beste periode. Vorige week een 0-1 nederlaag tegen DEM, dinsdagavond een bekeruitschakeling tegen het zondagteam van WV-HEDW. En nu tegen Beverwijk gaf het in de laatste tien minuten een 2-1 voorspong weg. De Volewijckers had weer personele problemen op de spelerslijst en de start was ook beroerd. Na twee minuten spelen was de verdediging niet bij de les, het resultaat van een 1-0 achterstand. Een voorzet vanaf de rechterflank van Beverwijk midvoor Hairiks Jansen werd onzorgvuldig weggewerkt. De bal kwam rand zestienmeter voor de voeten van Beverwijk middenvelder Ender Aslantas, en die haalde zonder pardon uit: 1-0. De doelpuntmaker toonde zich de rest van de eerste helft een bezige bij voor De Volewijckers, dat alle zeilen moest bijzetten. Het team van trainer Frank Schuitemaker was de koers kwijt, het was onder de maat: het elftal rammelde aan alle kanten. De eerste mogelijkheid voor de groen-witten was dan ook pas na 28 minuten spelen door een schot van midvoor Elgreenio Dorade. De knal werd verwerkt door Beverwijk doelman Pascal du Maine, de rebound werd door Volewijckers vleugelspeler Mo Arbioui over het doel geschoten. Beverwijk had twee minuten later een stevig antwoord met een schot van linksback José Dos Santos net over de doellat.

Het team van trainer Jerry van de Wijst was zes minuten later dicht bij zijn tweede treffer: een knal van Geoffrey Purse ging rakelings langs het Volewijckers doel. Dat moment bracht kennelijk een schok los bij De Volewijckers. De laatste tien minuten tot aan de rust, kwam het terug in de wedstrijd. De bal werd beter in de ploeg gehouden, en dat was de opmaat voor de gelijkmaker in de 44e minuut. Een effectieve actie op de rechterflank van Arbioui mondde uit in een strakke voorzet. Dorade was er als de kippen bij om de bal keurig in het net te schieten: 1-1.

In het tweede bedrijf waren de eerste minuten voor de thuisclub. Maar De Volewijckers knokte zich in de wedstrijd onder leiding van de stuwende middenvelder Daniel Abera. De ploeg zat opeens in een goede fase, en Beverwijk zat min of meer in de tang. Met in de 62e minuut een verraderlijk schot van duizendpoot Arbioui centimeters over de lat. In 68e minuut nam De Volewijkckers een welverdiende voorsprong. Een voorzet vanaf rechts van de sterk spelende rechtsback Jonathan Dundas, werd door Dorade koel afgerond: 1-2. De Volewijckers leek op drie punten af te stevenen. Maar Beverwijk kreeg een opleving. In de 82e minuut werd een mooie combinatie opgezet, de bal kwam op links uit bij de vrijstaande Sander Willemsen. De voorzet van de invaller was perfect. En na een communicatieprobleem bij de Volewijckers verdediging en doelman Mitchel Vincken werd het slim afgemaakt door spits Jansen: 2-2. Het gaf de thuisclub in de laatste fase nog een boost. In de extra tijd was middenvelder Glenn Botman met een voetzoeker rakelings langs de paal dicht bij de winnende goal.

Daar bleef het bij. Voor Beverwijk na vijf wedstrijden in zaterdag 3a zijn tweede punt. Voor De Volewijckers de boel weer bij elkaar rapen, en op naar volgende week met een thuiswedstrijd tegen VVA/Spartaan. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud