Gelijkspel voor De Volewijckers in stevig duel met Blauw Wit/W

Zaterdagmiddag speelden De Volewijckers en Blauw Wit/W in 4a een kelderduel met als resultaat een 1-1 gelijkspel, waar beide teams niet echt mee opschieten. Volewijckers had voor de aftrap vier punten uit vier wedstrijden verzameld, de tegenstander uit Wormerveer stond op één punt uit drie wedstrijden. Een broodnodige overwinning was dus aan beide kanten hard nodig. In een intensieve partij voetbal kwam dit scenario niet uit, en met de puntendeling moeten de clubs zich maar tevredenstellen.

Het piepjonge De Volewijckers ging voortvarend van start. De aanval werd meteen gezocht met als uitkomst na dertien minuten spelen een schot van aanvaller Amin Kasmi net naast het Blauw Wit/W doel. Drie minuten later was het wel raak. Een soepel uitgespeelde aanval bracht buitenspeler Miro Robert in stelling, en een actie uit de draai was met een laag schot goed voor de openingstreffer: 1-0. Weer drie minuten later kreeg het team uit Wormerveer zijn eerste kans: een poging van Wouter Swart ging dicht voor het Volewijckers doel over de lat.

Het laatste kwartier voor de rust drukte Blauw Wit/W de thuisclub naar achteren, maar in de laatste vijf minuten had Volewijckers met twee goede mogelijkheden via de counter om met een ruimere score aan de thee te gaan. De opleving van Volewijckers in het laatste gedeelte van de eerste helft kreeg na de pauze geen vervolg. Blauw Wit/W trok de teugels aan, maar kreeg na 53 minuten spelen de gelijkmaker in de schoot geworpen. In een duel in het zestienmetergebied ging Blauw Wit/W aanvaller Patrick Woode na enigszins aangetikt naar de grond. De makkelijk gegeven pingel werd door Swart met een semi Panenka (klein boogje) omgezet: 1-1. 

Daarna ging de wedstrijd gelijk op. De eerste beste kans was na 70 minuten spelen voor Blauw Wit/W midvoor Thomas van Eig. Uit een combinatie knalde de nummer negen de bal in een goede positie over het doel. Diezelfde Eig kwam daarna na een steekbal in botsing met Volewijckers-doelman Noel Reit, waar de doelman met de schrik vrij kwam. Dat was kennelijk voor Volewijckers-verdediger Anouar el Ouarqui een paar minuten verder het sein om even de zaken recht te trekken. Met 75 minuten op de klok werd de zaag gehanteerd, een vliegende tackle op Van Eig was goed voor een dieprode kaart.

Volewijckers kreeg het in resterende tijd moeilijk. De wedstrijd ontaarde in een slagveld, met opstootjes en tackles waar ze zich in de Argentijnse competitie niet voor zullen schamen. Volewijckers-doelman Reit sleepte zijn team naar een punt met enkele geweldige reddingen. De Noord-Amsterdammers kregen zelfs in de laatste minuut nog een uitstekende kans: de zwakke inzet van Robert werd van de doellijn geknald. Nadat de stofwolken na het hectische laatste kwartier waren opgetrokken, was het 1-1 gelijkspel toch de meest logische eindscore. Volewijckers gaat volgende week naar koploper Sporting Andijk. Voor Blauw Wit/W staat een thuiswedstrijd tegen Kolping Boys op het programma.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 4a

Tekst: Peter Oud

Foto: Cindy van der Made

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)