Gemakkelijke zege AGB bij Hoofddorp

De nodige toeschouwers hadden zich gemeld op Sportpark De IJvelden om de wedstrijd tussen S.V. Hoofddorp en AGB te aanschouwen. Op het veld was er een ploeg duidelijk de betere en dat waren de bezoekers uit Amsterdam. Na rust werd er afstand van Hoofddorp genomen. Het duel eindigde 0-3 voor AGB.

Het Amsterdamse AGB zit de laatste wedstrijden in een goede flow. Voorafgaand aan de wedstrijd met Hoofddorp werden vijf van de zes wedstrijden gewonnen, alleen tegen FC Uitgeest werd er een nederlaag geleden. Vanaf de aftrap werd duidelijk dat AGB ook bij Hoofddorp de volle winst wilde veilig stellen. Het spel was tien minuten onderweg toen aanvoerder Hursut Meric aan de zijkant met een actie zijn tegenstander verschalkte en de bal voorgaf. Spits Bakary Jobe ging rakelings onder de bal door, maar de afvallende bal werd door Adil Amghar El Yettefti binnen geschoten: 0-1. De Amsterdammers drongen Hoofddorp in het defensief, hierdoor werd AGB-goalie Selahattin Dagasan niet getest.Toen er een half uur gespeeld was, werd hij wel getest. Een goede crosspass lanceerde Manolito Joren. Met een reflex hield Dagasan zijn doel schoon. In de tegenstoot was het bijna raak voor de bezoekers. Jobe controleerde de bal en hield deze goed vast. Vervolgens legde hij af op Marouane Bensabouh, die de bal voorgaf. Bij de tweede paal schoot Hassan Aanzi snoeihard op de paal in de korte hoek. AGB bleef de bovenliggende partij en na iets meer dan een half uur moest de ploeg van trainer Imdat Ilguy op 0-2 komen. Amghar el Yettefi ontsnapte aan buitenspel en ging recht op doelman Guus Zuidema af. In plaats van afleggen ging hij voor eigen geluk, alleen hij wist niet voor de tweede keer te scoren. In de eerste helft kreeg AGB-aanvaller Jobe nog een mogelijkheid om te scoren. Zijn schot werd gepareerd door keeper Zuidema. Daarnaast brak Hoofddorp gevaarlijk uit, maar ook hier redde de keeper.Na de pauze werd goalie Zuidema dan toch voor de tweede maal gepasseerd. Bensabouh werd aan de zijkant van het strafschopgebied bereikt en chipte de bal over de keeper. Dit zorgde ervoor Amghar el Yettefi gemakkelijk zijn tweede treffer kon maken. Rap daarna was het verzet van Hoofddorp  gebroken. Ditmaal was Amghar el Yettefi de aangever. Hij behield het overzicht en legde af op Jobe, die de 0-3 op het scorebord wist te zetten. Het vervolg van de wedstrijd was aan allebei de kanten slordig. De bezoekers uit Amsterdam wisten niet meer het positiespel te spelen, waardoor Hoofddorp meer kon komen. Dit resulteerde alleen in de blessuretijd tot een kans voor Floris Reurts, maar AGB-keeper Dagasan behield een cleansheet.

AGB-trainer Ilguy was zeer tevreden na de wedstrijd. Hij vond wel dat zijn ploeg in de eerste helft meer moest scoren, voor hetzelfde geld gaat het in de tegenstoot voor Hoofddorp mis. De trainer beschikte vandaag weer over Burak Bulduk. Hij verliet AGB voor Velsen dat uitkomt in de Hoofdklasse, maar is toch teruggekeerd bij de Amsterdammers. In de wedstrijd tegen Hoofddorp speelde de middenvelder als linksback. Volgende week ontvangt AGB Kolping Boys op Sportpark Ookmeer. Bekijk hier de overige uitslagen, standen en het programma van de zondag eerste klasse.