Gemakkelijke zege AGB bij LSVV

De eerste wedstrijd van 2023 werd door AGB verloren, namelijk een 0-2 thuisnederlaag tegen Assendelft. Echter hebben de Amsterdammers de rug gerecht. Op bezoek bij LSVV werd er met 2-5 gewonnen. Hoofddorp verspeelde punten, waardoor AGB weer naar de tweede plaats op de ranglijst wippen.

De bezoekers kwamen in de zevende minuut al op voorsprong, nadat Edip Biberoglu doelman Lars van Zijl verschalkte. Daarna verdubbelde Mounir Darrazi de score. Zijn, van richting veranderde schot, deed het net bollen. Adil Amghar el Yettefti maakte in de eerste helft nog de 0-3, waardoor LSVV tegen een grote achterstand aankeek.

Na de pauze kopte Sven de Ruiter de bal achter AGB-keeper Halil Suzulmus, waardoor het 1-3 werd. Twintig minuten voor tijd zette Jordan de Jong zijn naam op het wedstrijdformulier, hij maakte de vierde Amsterdamse treffer. Adil Amghar el Yettefti maakte voor tijd zijn tweede van de middag. In de slotfase maakte Martijn Grooff nog de 2-5 voor LSVV.

Door de zege staat AGB weer op de tweede plaats in de zondag eerste klasse A. De achterstand op koploper HBC bedraagt 6 punten. Volgende week zondag speelt AGB thuis tegen Hillegom.