Geuzen/Middenmeer neemt juiste flow mee de nacompetitie in

Aan vertrouwen geen gebrek bij Geuzen/Middenmeer. Uit de laatste tien wedstrijden pakte de ploeg van Carlos Alarcon Vidal 25 punten. Deze sterke reeks werd bekroond met de periodetitel in de zondag vierde klasse G en een plek in de nacompetitie. Tegen stadgenoot Fortius werd de stijgende lijn doorgetrokken: 0-1.

Tijdens de winterstop had Alarcon Vidal een gesprek georganiseerd met zijn spelersgroep. De oefenmeester wilde de doelen voor de tweede seizoenshelft bijstellen. “We kwamen met elkaar tot de conclusie dat wij zeker een goed team hebben om ons zonder problemen te handhaven. Vervolgens vroeg ik of wij ook een team hebben dat voor een periodetitel kan gaan? Vanaf de winter is de continuïteit omhoog gegaan en hebben wij laten zien een derde klasse-waardige ploeg te hebben.”

Vorige week was de periodetitel eigenlijk al binnen. Toch wilde Alarcon Vidal de competitie niet freewheelend afsluiten. Ook tegen middenmoter Fortius was hij gebrand op een zege. “Voor het mentaal aspect was het heel belangrijk om te winnen. Tegenwoordig gaat het steeds meer om mentaliteit, om de flow. We voetballen op dit moment goed, de groep zit goed in elkaar. Als je met een zege de competitie eindigt, ga je de nacompetitie toch iets prettiger in.”

Een doelpunt van Adel Kadric bleek uiteindelijk voldoende voor de drie punten. Daardoor eindigen de Amsterdammers als derde. In de eerste ronde van de nacompetitie wacht een uitwedstrijd in en tegen Zeist, de nummer twee van de vierde klasse H. Alarcon Vidal verbaast zich over de nacompetitieroute. “Het is jammer dat het schema van de KNVB erg nadelig is voor ploegen die als derde eindigen. Wij moeten straks alles uit spelen, als we ver komen. Ik denk dat je het met iets meer fantasie een stuk eerlijker kan maken. Maar als je omhoog wil, moet je er gewoon vol voor gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag vierde klasse G.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)