Home / Algemeen / Geuzen Middenmeer simpel langs TOG naar kampioenschap

Geuzen Middenmeer simpel langs TOG naar kampioenschap

Het zaterdagelftal van Geuzen Middenmeer mag zich volgend seizoen in de derde klasse laten zien. De ploeg van Ferry van der Meulen greep op de slotdag het kampioenschap in de vierde klasse D. TOG werd eenvoudig met 4-0 verslagen.

Na vorige week (een moeizame 0-1 bij AGB, red.) wist Van der Meulen eigenlijk al dat het niet meer fout kon gaan. Concurrent Overamstel kwam in de laatste speelronde niet in actie en een punt tegen TOG zou voldoende zijn voor het kampioenschap. De wedstrijd was eigenlijk geen moment spannend. “Normaal beginnen we iets stroever en groeien we in een wedstrijd. Nu grepen we TOG direct vanaf het begin bij de strot. Ik denk dat de nederlaag laatst tegen De Meer (0-3) een eye-opener was, dat we het op halve kracht niet redden.”

In de achtste minuut opende Quinten Becker de score namens de thuisploeg. Na de rust liep Geuzen Middenmeer uit naar een simpele 4-0 overwinning, door doelpunten van Chaim van Gelder, Quinten Becker en Eric Beerepoot. Van der Meulen kreeg al felicitaties van Overamstel, dat zijn ploeg de terechte kampioen noemde. “Wij hebben het meest constant gepresteerd. Deze jongens spelen een aantal jaar samen en geven alles voor elkaar.”

Nu mogen de Amsterdammers zich opmaken voor de derde klasse. Het debuut op dat niveau zal moeilijk genoeg zijn: promovendi krijgen het in hun eerste jaar vaak behoorlijk zwaar. “Handhaving is voor ons het meest realistische. Daarvoor is het verschil met de vierde klasse ook heel groot. Wanneer het lukt om erin te blijven, hebben we weer een topjaar gedraaid.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag vierde klasse D.

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend