Geuzen Middenmeer viert honderdjarig bestaan met jubileumboek

Geuzen Middenmeer viert zaterdag het honderdjarig jubileum met een groot feest en de presentatie van een speciaal jubileum. Het is tevens de laatste dag van Odie Stüwer als voorzitter van de club.

Nee, het is geen geschiedenisboek, benadrukt Stüwer gelijk als het boek ter sprake komt. Woorden als ‘hartstikke mooi’, ‘schitterend’ en ‘ongelooflijk’ zijn voor hem eerder op z’n plaats. “Wij wilden niet het honderdjarig bestaan chronologisch volgen, maar we hebben vooral gekeken naar het heden en de toekomst”, zegt de voorzitter. De vitaliteit van Geuzen Middenmeer, met veel jonge bestuurders en vrijwilligers, loopt als een rode draad door het boek. En dat is naar zijn idee het best zichtbaar in het huidige tienkoppige bestuur met daarin een paar spelers uit het eerste elftal.

Het getuigt volgens hem tevens van vitaliteit als je niet te lang op de voorzittersstoel blijft zitten. Daarom wilde hij het, zo liet Stüwer bij zijn aantreden al weten, maximaal vijf jaar doen. Ondertussen werd er gewerkt aan zijn opvolging. De wisseling van de wacht vindt morgen (zaterdag) plaats met Adel Kadric als nieuwe voorzitter. Diens aanstelling wordt officieel pas tijdens de Algemene Ledenvergadering beklonken, maar tot die tijd zal Kadric ad-interim de touwtjes in handen krijgen. Stüwer blijft, op verzoek van het huidige bestuur, als adviseur verbonden.

Hij kan alles straks met een gerust hart achterlaten. Het geheim van Geuzen Middenmeer (in 1997 ontstaan uit een fusie tussen CSV De Geuzen en ASV Middenmeer) is dat het plezier vooropgesteld wordt, zegt Stüwer. “We zijn een gezellige en open club die meer voor het plezier kiest. De prestaties zijn er niet minder om, want de Zaterdag 1 is kampioen geworden en daar hebben we er nog een paar van.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)