Carlos Alarcon Vidal

GeuzenMiddenmeer geeft bekeravontuur een vervolg: “Moeilijk om ons te verslaan”

Het voetbalseizoen startte als vanouds met drie bekerduels. Daarin maakte de zondagselectie van GeuzenMiddenmeer grote indruk door twee clubs uit de derde klasse te verslaan, waarmee de vereniging het bekeravontuur een vervolg gaf. “We hebben aangetoond dat het moeilijk is om ons te verslaan”, stelt hoofdtrainer Carlos Alarcon Vidal.

GeuzenMiddenmeer was sinds de coronastop bezig aan een uitstekende voorbereiding. Maar liefst zeven oefenwedstrijden was de club al ongeslagen, toen het in de eerste wedstrijd van de beker op bezoek ging bij HDS. “De tegenstander voetbalde tegen ons met weinig initiatief, wat ons in de kaart speelde. Wij verdedigden én speelden vooruit en dat resulteerde in een voorsprong. Door dat doelpunt ging HDS nog stroever draaien, alleen we vergaten om verder afstand te nemen. Het duurde uiteindelijk tot de laatste minuut van het duel tot we het tweede doelpunt maakten. Na afloop was ik in zekere mate verrast, omdat ik van een derdeklasser gewoon meer verwacht. Aan de andere kant lieten wij een aantal aspecten in ons systeem zien die goed uitpakten.” De Amsterdammers moesten het in het duel doen zonder enkele bepalende spelers en hadden daarom een aantal jongens uit het tweede elftal op de bank zitten. “Zij hebben zich goed aan hun opdracht gehouden om als invaller een voorsprong te verdedigen. Daar was ik tevreden over.”

Nadat het elftal in het tweede duel tegen Germaan/De Eland een 2-1 overwinning over de streep trok, ging het op bezoek bij derdeklasser Ilpendam. “Dat was helemaal een zware wedstrijd. De tegenstander speelde bij tijd en wijle op z’n Bayern München: met volle bak naar voren. Wij wilden dat ook, maar kwamen er niet aan toe. Op een of andere manier wisten we hun snelle spel te doorstaan door gegroepeerd te verdedigen. Ineens begon het bij ons te lopen en kwamen we op een 3-1 voorsprong. Voor rust kwamen zij nog terug tot 3-2 en maakten wij de 4-2, waarna het in de tweede helft voor ons zaak was om alles tegen te houden. We hebben echt boven ons niveau moeten werken, maar uiteindelijk is het ons gelukt.” In de volgende ronde speelt GeuzenMiddenmeer een lastige uitwedstrijd tegen Wartburgia, dat kampioenskandidaat is in de derde klasse. “We maken onze borst nat, want hebben in het verleden al een aantal keer tegen de club gevoetbald. Ze spelen uitstekend en zetten veel druk vooruit. Dat is alleen maar leuk, want dat zijn voetbalaspecten die je beter in een bekerwedstrijd kan meemaken dan dat je die kunstmatig traint. En de charme van bekerwedstrijden is dat er altijd een zekere verrassing in de lucht hangt.” Het duel tegen Wartburgia staat op woensdagavond 14 oktober op het programma.

De komende periode speelt de club eerst nog een aantal competitiewedstrijden. Afgelopen weekend opende GeuzenMiddenmeer moeizaam door een 2-0 voorsprong alsnog uit handen te geven. “We begonnen op dezelfde manier als de bekerwedstrijden, met veel druk vooruit, en kwamen in de wedstrijd met 2-0 voor. Maar door een aantal persoonlijke fouten hielpen we WV-HEDW weer in de wedstrijd en kwam de club terug tot 2-2. Op dat moment verdween er veel uit de ploeg. Dat had onder meer te maken met de vorm van de dag. De spelers die normaliter wat meer kunnen, waren ook niet meer in staat om de oplossing te vinden, waardoor we met 2-3 onderuit gingen. Er wordt echter goed getraind, dus ik verwacht de komende weken wel het een en ander van m’n ploeg. Nu de vakantie echt voorbij is, kunnen we eindelijk gaan toewerken naar een vaste formatie.” De oefenmeester gaat zijn laatste seizoen in met GeuzenMiddenmeer. “Daarin ben ik van plan alles te geven. We zijn hard bezig om te verjongen en hebben dit seizoen een aantal jonge spelers die de club eerder verlieten, weer teruggehaald. Het is aan de club om de randvoorwaarden te creëren om tot prestaties te komen. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)