JOS
JOS wint bij UDI'19 met 0-1

Gevonden overwinning JOS, huzarenstukjes voor uitblinkers Schol en Tol

JOS heeft zondagmiddag een knappe overwinning geboekt. Op bezoek bij UDI’19 won de ploeg van trainer Cor Ten Bosch met 0-1. Daarmee pakte JOS na drie nederlagen weer eens een broodnodige overwinning. ,,Deze drie punten zijn voor de poorten van de hel weggesleept”, aldus Ten Bosch.

Een echte 0-0 wedstrijd. Daar leek het op. UDI en JOS konden het duel niet van een beetje glans voorzien. In een wedstrijd zonder veel kansen bleven doelpunten uit en moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een punt, althans daar leek het op.

Een gestolen overwinning, simpel zat

“Eerlijk is eerlijk, we hebben niet veel gebracht. Dat gold trouwens voor beide teams. We speelden op een heel erg slecht grasveld. UDI was wat behendiger om daar mee om te gaan, dat zij wat meer de bal hadden was niet zo verrassend. We kregen een klein kansje via Virgil Smith”, analyseerde Ten Bosch.

cor ten bosch

Na de rust toonden UDI en JOS zich allebei vol goede wil, maar tot vloeiende aanvallen leidde dat zelden. Ervaren rotten als Kevin Huijsman en Hanna Hagary waren al gewisseld met blessures. Dreiging was er wel, maar nadat Tim Plemper de beste kans kreeg, ging er daarna steevast iets mis in de laatste fase. Een kwartier voor tijd redde Tony Tol de Amsterdammers van een zekere nederlaag. Hij voorkwam een tegentreffer met een allerlaatste en allergrootste inspanning.

Drukke middag voor JOS keeper Bas Schol, die een geweldige wedstrijd keepte.

Verdere grote kansen bleven uit. Totdat UDI’19 doelman Ralph Bos zich er in de eindfase mee ging bemoeien. Malcolm Esajas speelde daarin een hoofdrol. De terugspeelbal op Bos door een eigen ploeggenoot werd niet lekker verwerkt, nadat de keeper de bal vol op de slof nam en met een vreemd soort effect bij Plemper terecht kwam. Esajas kwam na een goede actie geheel vrij te staan voor het doel en hoefde het leer alleen nog maar over de lijn te schieten: 0-1.

“Een gestolen overwinning, simpel zat”, vind Ten Bosch. “We hebben er wel hard voor gewerkt met een uitblinkende Tony Tol en Bas Schol. Dit hadden we echt even nodig. Het was een punt wedstrijd en we krijgen er drie. Daar gaan we van genieten, we zijn ontzettend blij met het resultaat en ik ben zo trots op het team dat weer ongelooflijk hard heeft gestreden voor een goed resultaat.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)