Home / Algemeen / Groot krachtsverschil leidt tot 0-6 zege voor AGB bij Legmeervogels

Groot krachtsverschil leidt tot 0-6 zege voor AGB bij Legmeervogels

Op de ranglijst stonden ze voorafgaand aan het duel niet eens zo gek ver uit elkaar, maar het krachtsverschil tussen Legmeervogels en AGB was zondagmiddag groot. AGB liet zien dat het zeker op een hogere plek op de ranglijst thuishoort en had nog meer goals kunnen maken dan het deed: 0-6.

Al binnen tien minuten hadden de Amsterdammers lat en paal geraakt. Mitchell Theuns kopte uit een corner op de lat, Adil el Amghar el Yettefti schoot op de paal na een steekbal van Hursut Meric. Toch waren er al bijna twintig minuten gespeeld toen de 0-1 van el Amghar el Yettefti viel. Het bleef eenrichtingsverkeer en AGB wist de voorsprong te vergroten. De 0-2 was een bijzonder fraaie. Op aangeven van Meric volleerde Bakary Jobe binnen. Voor rust werd het ook nog 0-3 en daarin had doelman Selahattin Dagasan een groot aandeel. Hij wist de bal precies achter de Uithoornse verdediging te leggen, waarna Jobe er vandoor kon en de bal in de linkerhoek kon schuiven. Legmeervogels had de hele eerste helft niets in te brengen.

Dat was na rust eigenlijk niet anders. De thuisploeg had veel kleine overtredingen nodig om AGB af te stoppen. Vlak na rust kreeg Hassan Aanzi een beuk in het strafschopgebied. Meric benutte de penalty kalm. Daarna volgden een paar spaarzame uitbraken van Legmeervogels. Eentje ontstond toen Ferris Inyamah de bal zomaar in de voeten van Jerry Osei schoof. Osei kon vervolgens op het doel af, maar stuitte op Dagasan. In de slotfase maakte AGB er nog twee goals bij, Theuns wist te scoren en uit een vrije trap maakte Meric zijn tweede van de middag.

Reden voor tevredenheid bij AGB-trainer Imdat Ilguy: “Ik ben blij dat we vandaag zes goals maken, want we hebben de afgelopen weken gewoon te weinig gescoord. Dat zit vooral in vertrouwen en dat maakt het ook lastig om op te trainen. Maar als we dit vasthouden, wint niemand van ons, want achterin staan we goed. Hopelijk houden we dit vast in de laatste drie wedstrijden voor de winterstop, dan doen we gewoon weer mee in de top.”

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Bekijk hier meer foto’s van Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)