Haaglandia lijkt gewoon aan competitie te kunnen beginnen tegen Ajax

Ajax zal bij de start van de zaterdag Hoofdklasse zeer waarschijnlijk gewoon in actie komen. Eerst leek de seizoensopener tegen Haaglandia geannuleerd te worden door problemen bij de Rijswijkse club. De KNVB laat Haaglandia vooralsnog echter gewoon aan de competitie beginnen.

In mei van dit jaar zegde de gemeente Rijswijk de huurovereenkomst op voor de velden van de club. Haaglandia verkeerde al langer in financieel zwaar weer en een faillissement was onvermijdelijk. Dit werd vervolgens aangevochten en de club trainde gewoon door op het sportpark Prinses Irene.

Aangezien er vooralsnog geen duidelijkheid is over de toekomst, mag Haaglandia gewoon aan de competitie beginnen. De KNVB maakt er ook nog geen probleem van, aangezien de club nog steeds staat ingeschreven bij de voetbalbond en daar geen schulden heeft, zo meldt Haaglanden Voetbal. De eerste wedstrijd van het seizoen, op bezoek bij Ajax, blijft daardoor gewoon op het programma staan. De KNVB zet de zaak niet onder druk, maar rekent wel op meer duidelijkheid vóór de start van de competitie.

Het is nog niet helemaal duidelijk of Haaglandia voor de competitie alles geregeld heeft en waar de club dan haar thuiswedstrijden zal afwerken. Naast Ajax zal ook Swift hier in de Hoofdklasse mee te maken krijgen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)