Swift en Ajax zien competitiegenoot failliet verklaard worden

Zaterdag Hoofdklassers Swift en Ajax krijgen komend seizoen met één tegenstander minder te maken. Haaglandia is vrijdagochtend failliet verklaard. Er was volgens de gemeente Rijswijk geen zicht op een oplossing voor de financiële problemen van de club.

Haaglandia had het al langere tijd financieel zwaar. In mei van dit jaar zegde de gemeente de huurovereenkomst op voor de velden van de club. Daarna ging de gemeente wel weer in overleg met de vereniging om tot oplossingen te komen, meldt Omroep West. Omdat er geen zicht is op een structurele oplossing voor de financiële perikelen ziet de gemeente geen solide basis voor een nieuwe overeenkomst.

De Rijswijkse Hoofdklasser reageerde verrassend op het nieuws. “Helaas hebben wij zojuist uit de media moeten vernemen dat het faillissement van Haaglandia is aangevraagd. Het bestuur was hier niet van op de hoogte. Naar aanleiding van alle gevoerde gesprekken en alle door Haaglandia genomen acties, had het bestuur van Haaglandia er vertrouwen in dat we gezamenlijk tot een overeenkomst konden komen. Helaas heeft de gemeente hierin niet volledig meegewerkt”, luidt de verklaring op de website van de club.

Haaglandia was met het eerste elftal alleen nog op de zaterdag actief, nadat het eerste zondagelftal zich een jaar geleden tijdens de competitie in de Hoofdklasse terugtrok. Dit had toen gevolgen voor De Dijk en OFC.

Het betekent dat de Hoofdklasse A komend seizoen slechts vijftien ploegen kent. Het is niet de eerste keer dat Swift en Ajax een tegenstander zien afhaken. Afgelopen seizoen ging ook VVA’71 uit de Hoofdklasse failliet.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)