Hans Bergsma

Hans Bergsma neemt volgend seizoen zondagselectie van TABA onder zijn hoede

AFC Taba is erin geslaagd om Hans Bergsma aankomend seizoen hoofdtrainer te laten zijn van het eerste team. Het betekent dat de oefenmeester in het seizoen 2022/2023 zowel Taba als TOS-Actief onder zijn hoede heeft.

Bergsma loopt alweer jarenlang rond bij Taba en kreeg na de aankondiging van het vertrek van René van Vark de vraag of hij het zag zitten om het stokje over te nemen. Hij besloot vervolgens om toe te happen. “Mijn voorganger heeft het geweldig gedaan”, analyseert Bergsma. “Taba speelt dit seizoen zeer leuk voetbal en doet voor de bovenste plaatsen in de competitie mee. Een kampioenschap zal wellicht lastig zijn, maar hopelijk lukt het ze om via nacompetitie naar de derde klasse te promoveren.”

Aangezien Bergsma de club goed kent, weet hij eveneens wat er in de huidige selectie beter kan. “Ik heb al vaker tegen de jongens gezegd: jullie moeten ook eens de grote wedstrijden winnen. Daar gaan we samen aan werken.” Dit onderdeel hoopt hij volgend seizoen dan ook te verbeteren, al moet hij voorlopig afwachten op welk niveau dat is. “Het liefst vechten we voor de middenmoot in de derde klasse. Mocht promotie er dit seizoen niet inzitten dan hebben we simpelweg de opdracht om dat volgend jaar alsnog voor elkaar te krijgen.”

Naast zijn nieuwe taken bij Taba heeft Bergsma zijn focus op TOS-Actief liggen. Waar de Amsterdammers de laatste twee wedstrijden winnend wisten af te sluiten, lag daarvoor een periode waarin de resultaten een stuk minder waren. “Het is voor ons dit seizoen voornamelijk belangrijk om ons te handhaven in de vierde klasse. Het verschil met nummer vijf AGB is inderdaad slechts vier punten, maar zij hebben nog wel twee duels om in te halen. We hopen nog een paar plaatsen te stijgen en daarvoor zijn de komende wedstrijden cruciaal.”

Vooruitkijkend richting volgend seizoen weet Bergsma waar de verbeterpunten liggen. “Er zijn situaties in wedstrijden waarin we de kansen wel krijgen, maar deze niet afmaken. Anderzijds maken we soms fouten die worden afgestraft. Dat heeft vaak met kwaliteit te maken.” Komende zomer wil hij dan ook wat aan zijn selectie sleutelen. “De voorbereiding is in volle gang. Zo nemen we van sommige spelers afscheid en proberen we op die manier de volgende stap te zetten. Dit seizoen willen we erin blijven, maar na de zomer hopen we voor promotie te strijden. Daar moeten we hard voor werken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)