Hans Verhoogt na 8 jaar terug bij Ouderkerk

Hans Verhoogt keert terug naar Ouderkerk. De trainer was daar eerder al actief bij de zaterdagselectie. Toen bij Ouderkerk de focus meer naar de zondag ging, besloot hij de club 8 jaar geleden te verlaten. Na 2 jaar ‘s Graveland en 6 jaar bij de zaterdagselectie van De Meer, keert hij nu terug.

“Ik dacht er eigenlijk aan om een sabbatical te nemen en was niet actief op zoek naar een nieuwe club. Maar vlak nadat mijn vertrek bij De Meer naar buiten kwam, hing Ouderkerk aan de telefoon”, vertelt Verhoogt. Het bleek een toevallige samenloop van omstandigheden: Ouderkerk was nog niet op de hoogte van het vertrek van Verhoogt, maar benaderde de trainer op verzoek van de spelersgroep. “In het verleden hadden ze mij al eens benaderd, maar wilde ik nog blijven bij De Meer. Nu was het een makkelijke keuze. Het is een oude club van je, daar sta je toch al wat dichter bij.”

De trainer denkt ook dat dat hem komend seizoen gaat helpen: “Ouderkerk is toch een dorp en het is fijn dat ik de club, de mensen en het dorp al ken. Ook ken ik nog een aantal spelers, zoals Desley Douglas, die nu interim-trainer is. Hij debuteerde destijds onder mij.”

In voorbereiding op komend seizoen ging Verhoogt al twee keer kijken bij zijn nieuwe ploeg. “Er zit zeker potentie in deze groep. Maar het belangrijkste is eerst dat het spelplezier en de beleving van de groep weer terugkomt. Het zal vallen en opstaan worden, maar uiteindelijk willen we mee kunnen doen om een periodetitel.” Daarbij hopen de trainer en de club dat dat in de Amsterdamse competitie zal zijn. Dit seizoen werd Ouderkerk ingedeeld in een competitie met vooral tegenstanders uit Amersfoort en Utrecht.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)