Hans Verhoogt tekent voor vierde seizoen bij De Meer (zaterdag)

Het zaterdagelftal van De Meer staat ook volgend seizoen onder leiding van Hans Verhoogt. De oefenmeester gaat daarmee voor zijn vierde seizoen in Amsterdam-Oost.

Eind november waren de spelersgroep en het bestuur van de club het er al over eens dat Verhoogt behouden moest blijven voor De Meer. Zelf hield hij nog even de boot af, totdat hij in februari alsnog zijn jawoord gaf. “Het is een fijne spelersgroep waarmee ik zonder enige vorm van druk prettig kan werken”, zegt Verhoogt. “We kennen onze plek binnen de club, maar wilden de Zaterdag-selectie wel een ander gezicht geven. Hoewel het van oudsher een zondagvereniging blijft, zit de zaterdag in de lift. Er zit een stijgende lijn in en ik vind het een uitdaging om dat nog een keer door te trekken.”

De Amsterdammers jojoën onder zijn leiding een beetje tussen de derde en vierde klasse. In 2017 werd De Meer kampioen, direct het seizoen erna degradeerde het uit de derde klasse. “Die promotie kwam eigenlijk te vroeg, want we wisten van tevoren dat de groep niet sterk genoeg was voor de derde klasse.” Tijdens dat seizoen begon de club al met bouwen. Momenteel behoort promotie weer tot de mogelijkheden. De Meer staat op ruim tweederde van het seizoen op de tweede plek in de vierde klasse D.

Mocht het dit seizoen weer lukken, is de club er een stuk beter op voorbereid. Organisatorisch is er nog wel het één en ander voor nodig, maar het perspectief is er. “We willen ook kijken of we een stabiele derdeklasser kunnen worden. De Zaterdag staat er na de afgelopen jaren een stuk beter op. Het is een waardig onderdeel van de vereniging. Vorig jaar werd de Zondag 1 kampioen, het zou mooi zijn als wij weer aan de beurt zijn. Dan heeft de club twee teams in de derde klasse.”

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)