Home / Algemeen / Haouam en Dowaah gaan voor profdroom bij Telstar O21
Hoauam en Dowaah

Haouam en Dowaah gaan voor profdroom bij Telstar O21

Komend seizoen start Telstar met een O21-elftal en het Amsterdamse gehalte in dat team zal hoog zijn. Eerder spraken we al met Abdessalam Ouboumalne, die DWS verruilt voor Telstar O21. Maar hij is dus zeker niet de enige Amsterdammer die de stap naar Velsen-Zuid maakt. We spraken ook met Sami Haouam en Hussam Dowaah.

Haouam speelde afgelopen jaar bij Olympia Haarlem, maar speelde de jaren daarvoor bij De Dijk: “Robbert Breedijk was daar mijn trainer en vertelde me dat ik via Olympia Haarlem een goede kans had om bij een BVO terecht te komen. Toen besloot ik de poging te wagen”, vertelt hij. En dat is nu dus gelukt, komend seizoen speelt hij bij Telstar O21. Joeri Volkers, die het elftal gaat trainen, was voorheen hoofdscout voor de jeugd van Almere City en had Haouam nog onthouden. “Via Robbert Breedijk heeft de trainer mij toen benaderd. Ik hoefde dan ook geen stage meer te lopen, maar heb alleen nog een gesprek gehad. Ik ben heel dankbaar dat hij mij onthouden had en dat ik nu deze kans krijg”, aldus Haouam.

Komend seizoen speelt hij dus weer samen met Hussam Dowaah, met wie hij ook samen speelde bij De Dijk O19. Voor Dowaah ging de overgang naar Telstar anders: “Ik zag dat je jezelf kon aanmelden voor de O21 en dat heb ik toen gedaan. Daarnaast heb ik zelf contact met de trainer gezocht en mezelf voorgesteld. Dat ik zelf initiatief toonde, kon hij wel waarderen”, vertelt Dowaah. Na twee stages werd hij vervolgens aangenomen. Afgelopen seizoen maakte hij indruk bij De Dijk in de Hoofdklasse en de keuzes tussen de Hoofdklasse en de O21-competitie was dan ook best een lastige: “De Hoofdklasse is ook een hartstikke mooi niveau, nu ga ik tegen jongere jongens spelen. Maar mijn doel is om profvoetballer te worden, dus dit was de beste stap.”

Haouam wil komend seizoen in ieder geval meetrainen met het eerste elftal van Telstar: “Ik wil aan het profvoetbal kunnen ruiken. Een wedstrijd zou mooi zijn, maar hoeft komend seizoen nog niet.” Dowaah legt de lat nog net iets hoger: “Ik wil zo snel mogelijk aansluiten bij het eerste elftal. Ik heb één seizoen de tijd om mezelf te laten zien, want daarna mag ik niet meer voor de O21 spelen.”

Word vriend van Het Amsterdamse Voetbal

 

Send this to a friend