Harde dreun voor De Volewijckers

In Zaterdag 4a had De Volewijckers in de laatste twee wedstrijden met vier puntjes gesprokkeld weer wat vertrouwen getankt in de onderste regionen van de ranglijst. Zaterdagmiddag werd dat opgebouwde vertrouwen in de kelderkraker tegen en bij concurrent Blauw Wit/W door een harde 5-1 nederlaag weggeslagen.

In een slechte wedstrijd was het kommer en kwel bij de Noord-Amsterdammers. Het eerste kwartier was er een licht overwicht, maar nadat Volewijckers na 23 minuten de openingstreffer incasseerde was het eigenlijk al over. Blauw Wit/W werd bij die 1-0 flink door zijn tegenstander in het zadel geholpen. Knullig balverlies van Volewijckers op eigen speelhelft werd afgestraft: bal werd veroverd en aanvaller Leon Seitner ging er met de knikker vandoor, zette met een passeeractie enkele Volewijckers spelers in de luwte en drukte keurig af: 1-0.

Iets over het half uur scoorde de blauw/witten doelpunt twee. Een hoekschop vanaf links ging over de Volewijckers verdediging en doelman heen: midvoor Thomas van Eig stond op rechts vogelvrij en kopte snoeihard in: 2-0. Op slag van rust een tegenstoot van De Volewijckers: de aansluitingstreffer kwam uit een strafschop. Wingback Djenghis Dams werd in de zestien aangetikt en de bal ging op de stip. Het slachtoffer zelf benutte de pingel: 2-1. 

In het tweede bedrijf stond deze stand een tijdje op het scorebord. Volewijckers zocht naar de gelijkmaker, maar was aanvallend tandeloos. De verdediging van Blauw Wit/W stond compact stevig in de steigers. Er ging geen muis door, en menig bal werd zonder blikken en blozen naar voren geknald. Volewijckers bakte er niets van, en kreeg na 63 minuten een optater als verdediger Anouar el Ouarqui na een overtreding zijn tweede gele kaart ontving en het speelveld kon verlaten. Het gedreven spelende Blauw Wit/W rook bloed en liep in de 74e minuut uit naar weer twee doelpunten verschil.

Een schitterende steekpass vanaf links van uitblinker vleugelaanvaller Mohammed Bourchid bereikte in de loop invaller Joram Mantel. Die trok vanaf de linkerflank de zestien in en een perfecte pass op een andere invaller Abdullah Noeman was goed voor een intikker: 3-1. Over en uit voor De Volewijckers. De krachten bij het jonge team vloeide helemaal weg, het team van trainer Pascal Heije tolde op zijn benen en het kwam tevens nog met negen spelers te staan.

Uitvallende spelers met blessures konden deze middag met een twaalfkoppige selectie niet adequaat worden opgevangen. Het resultaat was dat het effectieve Blauw Wit/W in de slotfase Volewijckers naar zware degradatiezorgen stortte met twee snelle uitvallen. Met 90 minuten op de klok een vlotte aanval vanaf de rechterflank met voorzet naar links.

Bourchid tikte binnen en bekroonde zijn sterke wedstrijd: 4-1. In de extra tijd was het via een counter andermaal kassa voor Blauw Wit/W, eindstation invaller Mantel: 5-1. Blauw Wit/W doet met deze zege goede zaken. Het team uit Wormerveer staat met dertien punten nog wel op de laatste plaats, maar is terug in de race voor de positie in de nacompetitie. Volewijckers heeft hetzelfde aantal punten met doelgemiddelde van één doelpunt beter, maar kan daar na deze 5-1 nederlaag niet veel mee.

Volgende week wacht een zware uitdaging als de ongeslagen koploper Sporting Andijk op bezoek komt. Het opgeleefde Blauw Wit/W speelt een uitwedstrijd tegen Kolping Boys. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4a

Tekst: Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)