Harde nederlaag Ajax op bezoek bij Sportlust (9-0)

Vorige week ging Ajax (zat) onderuit tegen Staphorst, terwijl de Amsterdammers ook nog eens doelman Virgil Deen zagen uitvallen. Deze zaterdag ging de ploeg van Detlef le Grand op bezoek bij Sportlust in Woerden. Tegen Sportlust leed Ajax een harde nederlaag, de Amsterdammers gingen met 9-0 het schip in.

Vanaf de eerste balwenteling werden de donkere wolken zichtbaar. Binnen zeven minuten stond het scorebord al op 2-0. De eerste treffer was van Nick Verhagen,  Zakaria Issarti maakte de tweede.  De resterende 38 minuten van de eerste helft waren vervolgens ideaal voor het frivool, gedreven en prima voetballende Sportlust. Het mocht zich uitleven in de speeltuin die Ajax, deels, zelf creëerde. De aanwezige supporters konden genieten van de onnavolgbare aanvalsopzetten van Sportlust, via o.a Nick Verhagen – Quincy Arends – Zakaria Issarti en Mo Bendadi. Ajax zette daar weinig tegenover. Voor rust maakte Quincy Arends de 3-0, Issarti maakte de vierde treffer: 4-0.

Ook na de pauze, toen Lars Middelwijk en Timo van Roemburg plaats maakten voor Paul Quasten en Mitchell Burgzorg, werd Ajax niet beter. Sportlust ging in het tweede bedrijf werken aan het doelsaldo. Binnen 10 minuten stond het al 6-0, met speciale vermelding voor de wonderschone vrije trap van Mohammed Bendadi die de 5-0 maakte. De resterende 35 minuten waren niet best van de Amsterdammers. Uiteindelijk werd het 9-0, met een bij vlagen uitstekend voetballend Sportlust‘46 dat uiteindelijk nog genadig was voor Ajax.

Aanstaande donderdag komt sc Cambuur op bezoek voor de KNVB Beker. Op 6 november reist Ajax af naar Nijkerk, om te spelen tegen Sparta Nijkerk.

Scoreverloop:

6′ Nick Verhagen (1-0)
7′ Zakaria Issarti (2-0)
18′ Quincy Arends (3-0)
44′ Zakaria Issarti (4-0)
50′ Mo Bendadi (5-0)
55′ Zakaria Issarti (6-0)
60′ Christiaan van Hussen (7-0)
80′ Jorn van Lunteren (8-0)
90′ Rick Wils (9-0)

Tekst: Marcel Wagenmakers