Harde nederlaag De Volewijckers

In zaterdag 4a liep De Volewijckers in Heerhugowaard tegen SVW’27 een harde 4-0 nederlaag op. De wedstrijd kenmerkte zich in een sterk SVW’27 en een vooral in de tweede helft een terugvallend Volewijckers.

De partij had als eerste moment een naar voorval. Na vier minuten spelen op de klok kwam SVW’27-speler Federico Paloni in actie op een dieptebal. Bij het ontlopen van, de uit zijn doel gekomen De Volewijckers-doelman Noel Reit, viel Paloni hard neer op de grond. Na een langdurige blessurebehandeling moest de ongelukkige Paloni het speelveld op een brancard verlaten met een zeer pijnlijke armblessure. De partij werd daarna weer in gang gezet en een paar minuten later knalde zijn teamgenoot Regillio de Mees een vrije trap binnenkant paal, maar de bal ging er niet in. SVW’27 was de bovenliggende partij en was na 20 minuten spelen dicht bij zijn openingstreffer. Een hoekschop werd afgeslagen, maar de rebound werd het zestienmetergebied weer ingepompt, waar rechtsback Nick van Heumen een indraaiend schot gekeerd zag worden door doelman Reit.

Volewijckers kwam dieper in de eerste helft beter in de wedstrijd. Veel mogelijkheden leverde dat niet op. Al kregen de Noord-Amsterdammers na 39 minuten spelen hun eerste echte grote kans. Een vrije trap vanaf links zeilde over de SVW’27 defensie heen en kwam rechts vlak voor het doel uit bij aanvaller Omar Bernoussi: zijn inzet vloog over het SVW’27 doel.

Ondanks het overwicht van de thuisclub gingen de toeschouwers uit van een 0-0 ruststand. Die brilstand werd niet gehaald. Met 43 minuten op het prachtige scorebord trapte SVW’27 doelman Jesse Bellekom de bal diep op de Volewijckers helft. De bal stuiterde tussen de Volewijckers verdediging en doelman Reit in. SVW’27 buitenspeler Leon Ayal had deze situatie goed ingeschat en lepelde de bal verassend over doelman Reit heen: 1-0.

In de tweede helft werd De Volewijckers afgetroefd door SVW’27. Al schoten de groen-witten (spelend in uittenue oranje-wit) zich bij het tweede en derde doelpunt zichzelf letterlijk in de eigen voet. Doelman Reit was na 51 minuten spelen het overzicht kwijt. De goalie speelde zijn rechtsback in de dekking aan. De sterke SVW’27 spits Dennis Wagenaar (invaller voor Paloni) was er als de kippen bij. Wagenaar snoepte de bal af en, door de thuisclub uitgeroepen Man of the Match, ging met een snelle actie richting doel en scoorde met een droge schuiver: 2-0.

SVW’27 had de partij in hand, zette nog een tandje bij en met name de fysieke duels vielen allemaal in de schoot voor de mannen in het groen-zwart. De Volewijckers kwam praktisch niet van zijn eigen helft af. De opbouw vanaf achteruit en middenveld was pover, en zeer slordig spel bracht steeds balverlies op. In het laatste kwartier zakten ‘De Jonge Veulens’ helemaal daar hun hoeven. In de 82e minuut was zeer knullig defensiefwerk de opmaat voor doelpunt nummer drie. Na tweemaal balverlies in het zestienmetergebied kwam de bal op rand strafschopgebied uit bij SVW’27-er Coen Schouten. De middenvelder schoot de bal keihard in de benedenhoek: 3-0. Drie minuten later ronde SVW’27 zijn sterke wedstrijd keurig af. Een vrije trap vanaf de rechterflank van Colin Kamp werd knap ingekopt door Ayal, en de knikker sloeg hoog tegen de touwen: 4-0.

Einde oefening voor De Volewijckers. Het jonge team heeft na drie goede wedstrijden de wetten van het volwassen voetbal weer eens gevoeld. Het heeft aankomende zaterdag een vrije speelronde, en kan na deze nederlaag even plaats nemen in de wachtkamer. SVW’27 speelt wel, een inhaalduel uitwedstrijd tegen Blauw Wit/W. Die laatste club is op 28 oktober de volgende tegenstander in een thuiswedstrijd voor De Volewijckers.

Door Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)