Home / Algemeen / HBOK blaast zichzelf op tegen AGB

HBOK blaast zichzelf op tegen AGB

Op een donkere dinsdagavond kruisten 1e klassers HBOK en AGB de degens in het pittoreske Zunderdorp, thuishaven van HBOK. Het makkelijk voetballende AGB deed zijn ‘plicht’ en versloeg in een vermakelijk duel de thuisclub: 1-2. Het bekeravontuur voor HBOK is daarmee ten einde.

Na een vlammende opening in eerste helft, waarin de voorsprong met 1-0 aan de magere kant was voor HBOK, sloeg AGB na de thee definitief toe: 1-2. AGB speelt in de subtop van de zondag eerste klasse A, kent een goede start van dit seizoen en schurkt tegen de top aan. HBOK heeft het een stuk lastiger en moet met gemiddeld een punt per wedstrijd tussen hoop en vrees leven in de zaterdag eerste klasse A. Dat verschil was in de openingsfase van de eerste helft niet te merken. In hoog tempo zette HBOK de toon en moest AGB in zijn achteruit. De naar links uitgeweken Dennis Kaars liet met een subliem doelpunt AGB doelman Selahattin Dagasan kansloos en zette zijn team binnen 10 minuten op een terechte voorsprong: 1-0.

Daarna was het AGB dat de regie steeds meer naar zich toetrok, zonder dat het direct grote kansen opleverde. HBOK had het vizier op belangrijke momenten niet op scherp staan, waardoor de stand nog altijd 1-0 was, want vanuit de counter kreeg de ploeg wel enkele mogelijkheden in de eerste 45 minuten. Een mooie 1-2 combinatie werd afgevlagd, het buitenspeldoelpunt werd geannuleerd.

AGB behield het veldoverwicht en drong steeds meer aan richting het vijandelijke doel. De eerste kans was voor de vaak ongrijpbare Jordan de Jong, die 1 op 1 stuitte op HBOK doelman Joey Potveer. Het AGB van trainer/coach Imdat Ilgüy was een lust voor het publieke oog. Makkelijk voetballen, individuele hoogstandjes, versnellen als het moest. Verdedigen als collectief. Alsof het vanzelf ging, soms zo simpel. Met individuele uitblinkers, zoals de ervaren rot Hursut Meric, de geslepen De Jong, Mohammed Bekkach en Adil Amghar el Yettefi heeft het een zeer creatief en lastig te verslaan team.

De eerste helft was er een met overeenkomsten en verschillen. Beide teams hadden een sterke fase, speelden in hoog tempo, maar de periode van bovenliggende partij duurde bij AGB veel langer. Ze konden het beter volhouden. Er waren wel kansen over en weer, de middenvelders en aanvallers hadden hun vizier niet altijd scherp staan. HBOK werkte keihard, maar dat kostte zoveel (nodeloze) kracht dat het uiteindelijk vaak een stapje te laat bij de situatie was en daardoor niet meer in de duels kwam. De gelijkmaker voor rust (1-1) kwam dan niet als een verrassing. Eerst was er nog een penibele situatie, waar een schot via de binnenkant paal en onderkant lat het veld in stuiterde. Een snoeiharde uithaal van Faouzi Ben Yerrou kon ook nog gered worden. Uiteindelijk was Potveer kansloos op de inzet van Edip Biberoglu, die met een lage harde schuiver de ervaren HBOK keeper het antwoord naliet.

Na rust was het wederom HBOK dat uitstekend startte, met meerdere doelpogingen. Soms moest Dagasan optreden, soms kon hij de bal overkijken. De thuisploeg verzette veel arbeid, maakte vuile meters maar AGB speelde het slimmer. Het liet de thuisploeg rondrennen en uitrazen, totdat ze moe waren. Met venijnige passes, steekballen en slim positiespel kon HBOK steeds minder weerstand geven en de meters opbrengen. Weliswaar hartstochtelijk aangemoedigd door de aanwezige coach Coto, dat zette ook geen zoden aan de dijk. Was het deze keer de beurt aan AGB om te balen vanwege een afgekeurd doelpunt, uiteindelijk werd dat een uitstel van executie. Hursut Meric mocht aanleggen voor een vrije trap, Ferres Inyamah was de afmaker en de gevierde jongen: 1-2.

Coach Coto van HBOK bracht nog een aanvallende wissel in de persoon van Jason Stekkel, maar deze ex jeugdspeler van ‘buurman’ FC Volendam en Ajax kon ook geen verschil maken. Er kwamen nauwelijks meer ballen voorin voor de spitsen, waar ze gevaar mee konden stichten. De ruimtes tussen de linies – en onderling – waren te groot. Van een slotoffensief was daardoor geen enkele sprake meer. AGB behield eenvoudig de controle en stapte na het laatste fluitsignaal van de goed en koel leidende arbiter Robin Punt als verdiende winnaar van het veld, met een 1-2 einduitslag op het nog onzichtbare scorebord. “Het nieuwe scorebord komt eraan”, zo verzekerde de club-experts van HBOK en wel op zaterdag 5 november voor de ‘burenruzie’ tegen Monnickendam (onthulling: 14.15 uur).

HBOK kon geen einde maken aan de zwakke oktober reeks en dat zorgde voor teleurstelling. Het begon deze dinsdagavond wel goed aan de wedstrijd en aan de tweede helft, maar zakte vervolgens ook weer ver weg. De ploeg zal bij zichzelf te rade moeten gaan wat daar de oorzaak van is.

Woensdag 26 oktober wordt er live geloot via het district West 1 voor de volgende bekerronde, waar o.a. AGB in de koker zit. Houd daarom deze website in de gaten.

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede ronde districtsbeker

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)