Home / Algemeen / HBOK en DVVA blijven vechten

HBOK en DVVA blijven vechten

In de onderste regionen van zaterdag 1A blijven HBOK en DVVA vechten voor de punten. HBOK kreeg er 1 vandaag en DVVA stond weer met lege handen. Beide ploegen bezetten nog steeds de laagste twee plaatsen op de ranglijst.

HBOK trainer Don Guezen was zeer teleurgesteld na afloop van de wedstrijd uit bij Lelystad’67. Zijn ploeg begon iets minder dan de tegenstander aan de wedstrijd, maar kreeg toch de betere kansen. De door blessures en schorsingen geplaagde ploeg uit Amsterdam moest noodgedwongen een beroep doen op twee A-junioren die boven verwachting presteerden. In de tweede helft nam HBOK de leiding door een doelpunt van Zlatan Tot. Hiermee leken de drie punten binnen , maar de scheidsrechter oordeelde anders. In blessuretijd kende hij een penalty toe aan Lelytad’67, tot verbazing van velen. De penalty werd benut en de wedstrijd was voorbij 1-1.

Guezen:’Misschien kunnen sommige mensen niet tegen de Amsterdamse tongval. Erg zuur voor ons dat de leidsman twee punten van ons afpakt. Vooraf had ik best tevreden geweest met een punt, maar achteraf wil ik ze gewoon alledrie. Ik ben super tevreden over de instelling van mijn spelers vandaag, dat had beloond moeten worden.’

Degradatieconcurrent DVVA bleef weer met lege handen achter vandaag. In de tweede minuut keek de ploeg uit Amsterdam Oost al tegen een achterstand aan en waar iedereen dacht dat DVVA de 1-1 maakte, werd die afgekeurd wegen buitenspel. DVVA kwam daarna alsnog gelijk via Teun Meurs, maar gaf de wedstrijd uit handen door twee individuele fouten. Na deze 1-3 zette DVVA nog wel alles op alles. Na een overtreding op Guus Verhaar kreeg de ploeg zelfs nog een penalty. Mark van den Hoek benutte deze, maar het slotoffensief kon niet baten. Kleine kansjes, niet meer dan dat. Het lijkt nu of er een wonder voor nodig is om DVVA te behouden voor de 1e klasse.

Voor alle uitslagen, rangen en standen verwijzen wij u naar de klassenpagina zaterdag 1A.