Home / Zaterdag 2b / Hekkensluiter IJFC verrast FC Almere met nederlaag (2-0)

Hekkensluiter IJFC verrast FC Almere met nederlaag (2-0)

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich laten foppen door IJFC. De IJsselsteinse ploeg was nog puntloos en was er op gebrand om de eerste thuisoverwinning te behalen. FC Almere wilde uiteraard ook voor de winst gaan, maar kwam deze middag bedrogen uit.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 2b

Een fikse tegenvaller voor de ploeg van Charles Loots die teleurgesteld reageerde: “De eerste tien minuten hadden we zeker het beste van het spel maar vergeten gewoon te scoren.” IJFC, met een grote dosis fysieke kracht, maakte het de Almeerders in de eerste helft bijzonder moeilijk, maar de kansen waren wel voor de gasten. De ruststand leek 0-0 te worden, maar net voor de rust kwam de thuisploeg gelukkig op 1-0 en leek er voor Almere geen vuiltje aan de lucht. Na de rust zou het rechtgetrokken moeten worden.

Na de rust wat wissels bij Almere om nog meer druk te kunnen zetten op de defensie bij de thuisclub. Dat lukte gedeeltelijk wel maar de scherpte was er niet en kreeg IJFC weer meer grip op de wedstrijd met als gevolg de tweede tegentreffer voor FC Almere. De ploeg liep achter de feiten aan en moest nu vol aan de bak om minstens nog een punt weg te halen. Het bleef matig acteren en de thuisclub vaarde daar immers wel bij.

FC Almere trainer Charles Loots: “Ik begrijp niets van m’n ploeg, waar veel kwaliteit in zit maar vreemd genoeg er nog niet uit komt. We zullen uit een ander vaatje moeten gaan tappen”. Ook FC Almere aanvoerder Peter van Dongen vond het een raadsel dat de simpelste ballen niet aankwamen: “Het komt er maar niet uit en dat moet snel veranderen willen we straks toch nog een rol kunnen spelen”.

Komende wedstrijd gaat FC Almere op bezoek bij vv de Meern.

Tekst en foto: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend