Hekkensluiter PVC bezorgt Ouderkerk nederlaag

Vooraf was Ouderkerk hoopvol, toen het zondag afreisde naar PVC. De Utrechters waren immers de hekkensluiter. Maar het werd een wedstrijd om snel te vergeten voor Ouderkerk: 2-0. Ook interim-coach Desley Douglas kon na afloop niet anders concluderen dan dat hij door zijn jongens een gezapige pot voetbal voorgeschoteld had gekregen. Er lag een zekere matheid over het team, aldus Douglas.

Het eerste kwartier begon Ouderkerk enthousiast en leek het spel nog ergens op. Maar daarna wist PVC met name op het middenveld het spel naar zich toe te trekken. De ruimtes tussen de linies bij Ouderkerk waren groot en daar wisten de Utrechters wel mee om te gaan. Toch had Dax de Wit nauwelijks iets te doen. In de 25e minuut moest hij voor het eerst handelend optreden en voor de PVC-doelman was dat zelfs pas in de 33e minuut bij een afstandsschot. Ook daarna hobbelde de wedstrijd voort. Door balverlies rond de middenlijn werd vervolgens een PVC-speler geen strobreed in de weggelegd om richting De Wit op te stomen en zo werd het voor rust toch 1-0.

Na rust besloot Douglas zijn ploeg om te zetten naar een 4-3-3 formatie en schoof rechtsback Pepijn de Koning door naar de rechtsbuitenpositie, in de hoop dat zijn snelheid iets op zou leveren. Dat leek ook te gaan lukken. In de 73e minuut wist Daan van Unen te scoren, maar op advies van de PVC-grensrechter keurde de referee het doelpunt alsnog af. De hoop van Ouderkerk vervloog echter een paar minuten voor tijd, toen Tim Baas de bal naar voren wilde geven, maar die aan een PVC’er bezorgde. Op het schot dat volgde had De Wit het nakijken. In blessuretijd werd het nog bijna 0-3, maar dat wist de keeper te voorkomen.

Ouderkerk heeft nog 5 duels om het seizoen waardig af te sluiten. Er zijn nog vijf duels te gaan, waarvan de eerste komende donderdag bij Rivierwijkers is. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink