Herrijzing SCPB’22 zorgt voor een overwinning op DSOV

Dank zij een grootse inspanning in de tweede helft wist SCPB’22 een 0-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 overwinning op het Vijfhuizens DSOV. De winnende treffer kwam van de voet van invaller Bobby Bosma, de man die ruim een jaar afwezig was.

Hoewel het anders doet vermoeden, begon de Sportcombinatie Pancratius Badhoevedorp alleraardigst aan de wedstrijd. Het hield de bal in de ploeg, maar daar bleef het bij. Het creëerde niet of nauwelijks kansen. Het was DSOV dat gevaarlijker werd en uiteindelijk op en 0-1 voorsprong kwam, uit een goed genomen hoekschop.

Daarna werd het voor de ploeg van Hijzelendoorn een kwestie van alle zeilen bijzetten. “We waren de draad helemaal kwijt”, aldus een realistische Hijzelendoorn. Tot overmaat van ramp maakte de gasten er zelfs nog 0-2 van voor de rust.

Hijzelendoorn besloot in de rust in te grijpen en deed dat door middel van enkele wisselingen in de ploeg. “Vanaf dat moment hadden we de touwtjes weer wat meer in handen en begon het bij ons te draaien. We werden heer en meester in de tweede helft”, vond Hijzelendoorn.

In minuut 60 bracht Diede Mentink de spanning terug: 1-2. Kort daarna moest de arbiter van dienst beide teams naar binnen sturen voor een afkoelingsperiode. Enkele betrokken spelers van DSOV kregen daarvoor ook de gele kaart gepresenteerd. Hijzelendoorn: “Ik moet mijn team de complimenten geven hoe we met de onnodige oproer omgingen, we raakten niet verstoord”. Het kwam SCPB namelijk helemaal niet zo goed uit, de aansluitingstreffer was net gemaakt.

Na de hervatting mocht invaller Dave Hertog de gelijkmaker (2-2) inschieten en werd DSOV verder de hoek in gedreven.

Het verhaal van de dag werd de uiteindelijk winnende treffer van de voet van de andere invaller: Bobby Bosma. Bosma lag er vorig seizoen geheel uit. Bosma moest revalideren, nadat hij tot twee keer toe zwaar geblesseerd raakte aan zijn sleutelbeen. Wat uiteindelijk een gecompliceerde breuk bleek te zijn. Het winnende doelpunt (3-2) kwam hem na een lang en zwaar revalidatie proces als geen ander toe.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma voor komende week in de 2e klasse B zondag