Herstelde clubtopscorer Reda Kharchouch belangrijk voor winnend OFC

OFC heeft goede zaken gedaan in de strijd om de nacompetitie in de Derde Divisie zondag. De Oostzaners versloegen JVC Cuijk in Noord-Brabant met 0-4, waarbij de van blessureleed teruggekeerde Reda Kharchouch twee doelpunten voor zijn rekening nam. De ploeg van Eric Heerings neemt nu op doelsaldo de derde plaats over.

In de strijd om promotie moet OFC in de slotrondes van de competitie vol aan de bak. Vorige week sloot de ploeg al een slechte reeks af met een overwinning op OJC Rosmalen. Ook nu wisten de als vierde geklasseerde Oostzaners drie punten binnen te slepen tegen een Brabantse tegenstander. Doordat nummer drie UNA vandaag verloor van Quick, staan beide ploegen nu op 56 punten. Het betere doelsaldo van OFC zorgt er dus voor dat de clubs van positie wisselen.

Veel moeite hadden de Oostzaners niet met JVC Cuijk. Reda Kharchouch, die vorige week voor het eerst in lange tijd weer in de basis begon, had zijn vizier alweer op scherp staan. Een eerste poging van de spits belandde na tien minuten nog op de lat, maar in de 27ste minuut opende hij uit een tegenaanval de score: 0-1.

De tweede helft was net vijf minuten onderweg toen JVC Cuijk plotseling met tien man kwam te staan. Engin Güngor kon met een directe rode kaart vertrekken na een dreigement richting een speler van OFC. Met een man meer kon een tweede treffer niet lang op zich laten wachten. In de 59ste minuut was het dan ook Tom Noordhoff die voor de 0-2 tekende. Tien minuten later maakte Kharchouch zijn tweede van de dag uit een strafschop. Weer een paar minuten later bepaalde Alje Wiltenburg de eindstand op 0-4.

Kharchouch was na afloop blij met zijn bijdrage. Speelde hij vorige week nog 45 minuten mee, vandaag stond hij zeventig minuten op het veld tot hij bij een ruime voorsprong werd gewisseld. “Ja, het is weer een lekker gevoel na een lange tijd,” aldus de spits over zijn goals. “Gelukkig ben ik het nog niet verleerd.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.