OFC herpakt zich goed tegen OJC Rosmalen

Derdedivisionist OFC heeft zich goed hersteld van twee nederlagen op rij. Tegen laagvlieger OJC Rosmalen maakte de ploeg van Eric Heerings geen fout. De vertrekkende Romano de Jonge (volgend seizoen Ajax) was met twee doelpunten goud waard tijdens de 3-2 zege.

Na verliespartijen bij Westlandia (3-2) en Dongen (4-0) was OFC naar de vierde plek gezakt en kon het geen misstappen meer begaan om nacompetitie, of eventueel rechtstreekse promotie (als Jong FC Volendam kampioen wordt), te kunnen spelen. Met de van blessureleed teruggekeerde clubtopscorer Reda Kharchouch weer in de basis begonnen de Oostzaners goed. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in een terechte voorsprong, waarbij Romano de Jonge de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Op slag van rust maakte De Jonge zelfs zijn tweede van de middag. Daar viel niets op af te dingen, want OFC was in het eerste bedrijf heer en meester. Na de rust beet OJC Rosmalen iets meer van zich af. Dit leverde ook de aansluitingstreffer van Roel van de Sande op. Vrij snel daarna was de marge alweer teruggebracht naar twee doelpunten. Aanvoerder Mike Brantjes tekende met zijn zevende doelpunt van het seizoen voor de 3-1. Daarmee was de wedstrijd vroegtijdig beslist. Steef Nieuwendaal zorgde nog wel voor de 3-2, maar de bezoekers kwamen niet dichterbij.

OFC speelde het duel soeverein uit en deed daarmee goede zaken, onder meer omdat nummer twee UNA en koploper Jong FC Volendam gelijkspeelden. De Oostzaners blijven vierde staan en moeten – zoals het er nu naar uitziet met de periodestand – minstens derde eindigen om een ticket voor de nacompetitie veilig te stellen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: Rob Beense