Home / slideshow / Hilgen vertrekt naar Nieuw-Zeeland: “Prachtig avontuur”
Cerezo Hilgen

Hilgen vertrekt naar Nieuw-Zeeland: “Prachtig avontuur”

Cerezo Hilgen vervolgt zijn carrière in Nieuw-Zeeland bij North Shore United. De voetballer had donderdag zijn eerste training en dat beviel hem uitstekend. “Het is een prachtige avontuur om de komende periode aan te gaan”, vertelt Hilgen.

Avontuur

Ook in Nieuw-Zeeland heeft het coronavirus flink huis gehouden. De voetballer moest daardoor bij aankomst direct twee weken in quarantaine en vier weken in lockdown, om verspreiding te voorkomen. Hilgen mocht uitsluitend naar buiten om voor zichzelf te trainen. Hij was dan ook twee maanden lang elke dag in het park te vinden om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. Donderdag mocht hij eindelijk naar buiten om zijn teamgenoten te ontmoeten. “Natuurlijk is het een ander niveau dan in Europa. Rugby is hier dé nummer 1 sport en voetbal volgt pas daarna. Het beviel echter uitstekend om met de jongens op het veld te staan.”

Hilgen was na een mislukt avontuur in Albanië vanaf het begin van het jaar op zoek naar een nieuwe club. Hij kreeg diverse aanbiedingen van clubs, maar deze gingen uiteindelijk niet door. Toen zijn zaakwaarnemer opbelde of hij zin had om naar Nieuw-Zeeland te gaan, werd de centrale verdediger direct enthousiast. “Het is voor mij denk ik goed om eens in een andere omgeving te spelen. Ik zie Nieuw-Zeeland écht als een avontuur. Auckland, waar North Shore United is gevestigd, is eveneens een prachtige stad. Al heb ik nog weinig van de stad kunnen zien vanwege het coronavirus.”

Prestatiedrang

De oud-voetballer van onder meer AFC, FC Volendam, OFC Oostzaan, Lienden en FC Dordrecht is erop gebrand om zijn periode in Nieuw-Zeeland tot een succes te maken. “Uiteraard is dit een prachtig land om in te spelen, maar ik ben hier nadrukkelijk gekomen om mezelf te laten zien. Mijn doelstelling om samen met de trainer zo’n sterk mogelijke verdediging neer te zetten, zodat we aankomend seizoen een solide achterhoede hebben.”

North Shore United doet mee aan de wintercompetitie, welke meestal in maart begint. Door de coronacrisis is de start opgeschoven naar volgende maand, waardoor de einddatum van september waarschijnlijk ook wordt opgerekt. “Ik ben nieuwsgierig in wat voor competitie ik terecht kom en wat het niveau zal zijn. Vooropstaand ga ik ontzettend mijn best doen om het beste uit mezelf naar boven te halen”, aldus Hilgen.

Tekst: Jordi Smit
Foto: FC Dordrecht

Cerezo Hilgen weg bij FC Lüftetari: “Anders gelopen dan ik had gehoopt”

Send this to a friend