Hoofddorp is ideale vervolgstap voor Gilbert Oord (Zeeburgia)

Een jaar geleden ging zijn overstap naar Legmeervogels niet door vanwege familie-omstandigheden. Nu was Gilbert Oord er zeker van dat hij zondag eersteklasser Zeeburgia moest gaan verlaten. De twintigjarige centrale verdediger vertrekt naar competitiegenoot Hoofddorp, dat zich ook versterkte met Mohammed Chih (ADO Den Haag Onder-19).

Dit is voor Oord het moment om de stap te maken. Vorig jaar lukte het niet omdat hij vlak voor de overschrijvingstermijn naar Suriname moest overvliegen. Terwijl hij zijn jawoord al aan Legmeervogels had gegeven, kwam de overschrijving hierdoor niet op tijd rond. Na acht jaar Zeeburgia komt daar nu een einde aan. “Het waren mooie jaren, maar ik moet nu deze kans pakken. Dit is voor mij de volgende stap. De trainer (Jethro Abram, red.) heeft mij benaderd en sprak lovend over mij. Het verhaal van de club klonk allemaal heel overtuigend.”

Als C-junior stond Oord nog in de spits. In de jaren daarna heeft hij bijna elke positie op het veld bekleed, totdat hij in het eerste elftal van Zeeburgia indruk maakte als laatste man. Oord kreeg zelfs een kans zich te bewijzen in Schotland, tijdens een stage bij Partick Thistle. “Ik sta zeker nog open voor een buitenlands avontuur. Momenteel train ik hard met mijn neefje Steven Bergwijn (speler van PSV, red.) om straks topfit te beginnen bij Hoofddorp.”

De jonge verdediger is de zevende speler die Zeeburgia zal verlaten. Hij is honderd procent zeker van zijn overstap naar Hoofddorp. “Bij Zeeburgia was het allemaal meer individueel, Hoofddorp is echt een team. Ze proberen een familie te creëren en loyaliteit te vormen. Dat vind ik echt belangrijk. Zo leer je elkaar beter kennen, op en naast het veld, en ga je ook beter presteren. Het gaat mij om die kleine dingen.”

Oord wordt komende zomer vergezeld door Mohammed Chih. De achttienjarige middenvelder komt over van ADO Den Haag Onder-19. Eerder speelde Chih in de jeugd van FC Volendam en één seizoen bij EDO.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!