Home / Algemeen / Hoofdklasse zaterdag: Amsterdamse derby op het programma
Hoofdklasse zaterdag

Hoofdklasse zaterdag: Amsterdamse derby op het programma

Aankomende zaterdag staat speelronde 21 op het programma in de Hoofdklasse. Er staan meerdere mooie duels op de rol. Op Sportpark Schellingwoude neemt De Dijk het op tegen Swift uit Amsterdam-Zuid. Voor Purmersteijn een erg belangrijke wedstrijd. De ploeg reist af naar het Gelderse Putten en speelt daar tegen de lokale vereniging.

De Dijk – Swift

Het afgelopen weekend had Swift de nodige moeite met DETO uit Vriezenveen. Uiteindelijk werd de ploeg uit de onderste regionen verslag met 3-2, waardoor Swift nu op een puntentotaal komt van 36. De Dijk leek zaterdag ook drie punten te kunnen bijschrijven, maar tegenstander Volendam maakte een late gelijkmaker.

Zaterdag staat de Amsterdamse derby uit de hoofdklasse op het programma. De Dijk, Amsterdam-Noord, tegen Swift, Amsterdam-Zuid. Bij winst kan de thuisploeg aansluiten bij de top van het rechterrijtje. Dan wordt er ook afstand genomen van de ploegen die strijden degradatievoetbal te ontlopen. De aftrap is om 15:00 op Sportpark Schellingwoude.

Tekst gaat verder na de afbeelding

Selectie Swift al bijna rond: al 16 spelers verlengden, 3 aanwinsten

SDC Putten – Purmersteijn

In Putten ontvangt SDC Purmersteijn uit Purmerend. Allebei de ploegen zijn bezig aan een niet zo goede reeks. In de laatste tien wedstrijden behaalde de thuisclub 1 punt. Purmersteijn deed het iets beter en haalde drie punten. Bij winst kunnen de bezoekers uit Purmerend eindelijk weer eens punten bijschrijven. Mocht DETO niet weten te winnen in het thuisduel tegen NSC Nijkerk, dan kan Purmersteijn op gelijke hoogte of over de vereniging uit Vriezenveen heen gaan.

Overige wedstrijden

De ultieme kraker in de Hoofdklasse zaterdag is tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Koploper Staphorst ontvangt Eemdijk. Klik hier voor het programma van de overige wedstrijden, de stand en de uitslagen van vorige weekend.

Servinus kersverse trainer FC Abcoude: “Terug naar tweede klasse”