Hoofdtrainer Patrick de Meijere verlaat SC Badhoevedorp

Patrick de Meijere heeft SC Badhoevedorp laten weten dat hij aan het einde van het seizoen bij de vereniging vertrekt. De oefenmeester bereikte de laatste jaren een aantal positieve resultaten, maar zoekt zijn heil na de zomer ergens anders.

De hoofdtrainer deed het in het seizoen 2019/2020 onder meer uitstekend met een zesde plaats in de competitie. De coronacrisis kapte het seizoen echter abrupt af, waardoor het eerste team van Badhoevedorp opnieuw moest beginnen. “Met de spelers en het bestuur heb ik het bij Badhoevedorp altijd goed gehad”, vertelt De Meijere, die twijfelde over een langer verblijf. “Toevalligerwijs belde SC Muiderberg mij met de vraag of ik hoofdtrainer van hun nieuw opgezette eerste team wilde worden. De zondag 1 bestaat bij de vereniging nog niet, maar dat moet volgend seizoen frisse energie in de vereniging brengen.” Een groep Almeerse jongens moet de basis van het team worden. Daarnaast neemt De Meijere een aantal jongens van Badhoevedorp mee. “Ik had een goed gesprek bij Muiderberg, waardoor ik met een positief gevoel naar huis ging. Vervolgens besloot ik het te doen.”

De Meijere is dan ook volop in voorbereiding om klaar te zijn voor volgend seizoen. Muiderberg stroomt dan in de vijfde klasse in, waarbij de trainer de nodige ervaring meebrengt. “De gemiddelde leeftijd van de selectie is 23 tot 24 jaar. We gaan het eerste jaar aankijken wat de jongens presteren en wat de rek van de spelersgroep is.” Het eerste team moet bovendien voor een boost richting de jeugdafdeling zorgen. “De club denkt onder meer aan een Onder 19, wat voor de nodige talenten moet zorgen. Daarnaast ken ik het niveau van de spelers die ik meeneem natuurlijk al goed, maar van de rest moeten we dat nog even afwachten. Ik verwacht persoonlijk veel van mijn periode bij Muiderberg. Alle tekenen zijn vooralsnog goed, waardoor ik persoonlijk met veel energie aan het avontuur begin.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)