Home / slideshow / Ilguy ziet AGB groeien: “Het gaat de goede kant op”

Ilguy ziet AGB groeien: “Het gaat de goede kant op”

AGB begon moeizaam aan de competitie, maar liet de laatste weken zien over een sterke spelersselectie te beschikken. Met overwinningen op DSOV (2-0), Legmeervogels (0-6) en Assendelft (1-3) kon het team van Imdat Ilguy behoorlijk tevreden zijn. “Het gaat zeker de goede kant op”, oordeelt de oefenmeester.

De Amsterdammers hebben een achterstand van vijf punten op koploper Fortuna Wormerveer, waardoor er nog voldoende mogelijk is. Tegelijkertijd heeft AGB vijf ploegen boven zich staan en staat het zelf op de zesde positie. “Hoewel we tegen Fortuna Wormerveer teleurstellend speelden, hebben we in de andere wedstrijden voldoende kansen gecreëerd. Het lukte ons echter niet om onze kansen af te maken, waardoor we onnodig in de problemen kwamen. Het heeft ons minimeel vijf punten gekost. Gelukkig zijn we die periode echter voorbij.”

In de afgelopen drie duels lukte het AGB om maar liefst elf keer te scoren, terwijl de club maar één treffer tegen kreeg. Ilguy heeft er weinig voor kunnen doen. “Het is vergelijkbaar met het trainen van penalty’s. Er komt een andere druk bij wedstrijden kijken, waardoor je het gewoon niet kunt trainen. Daarom heb ik mijn ploeg vooral het vertrouwen gegeven dat ze goed bezig waren en de doelpunten vanzelf zouden komen. Ze moesten gewoon hard blijven werken en dat hebben ze gedaan.”

AGB beschikt dit seizoen over een selectie met een fijne balans. Waar oudere jongens voor de ervaring zorgen, geeft Ilguy eveneens een aantal jonge gasten de kans in het basisteam. “Persoonlijk kijk ik niet naar ervaring of leeftijd. Als hoofdtrainer moet ik mezelf eveneens elk jaar bewijzen. Dan heb ik er niets meer aan dat ik in het verleden prijzen wist te pakken. Zo is het bij spelers simpelweg ook zo. Wanneer ze het laten zien, dan krijgen ze van mij de kans op het veld.”

De vervroegde winterstop kwam voor AGB op het verkeerde moment. “We zaten in zo een vorm, dat ik ervan overtuigd was dat we de laatste twee duels voor de winterstop ook zouden winnen. Helaas mocht dat niet zo zijn en dat was balen.” Ilguy wil de komende periode gebruiken om aan de details te werken. “Ik ben een trainer die graag veel druk op de tegenstander zet en daarbij is het belangrijk dat de linies goed op elkaar aansluiten. In bepaalde situaties vind ik dat dit nog beter kan. Tegelijkertijd kan ik zeer tevreden zijn over de manier waarop het nu gaat.” De doelstelling is dan ook duidelijk. “We willen dit seizoen voor promotie gaan. Of dit via nacompetitie of een kampioenschap is maakt niet uit. Om dat te bereiken, moeten we dit seizoen keihard blijven werken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB