Home / Algemeen / Ilpendam en Fortius schieten niets op met gelijkspel

Ilpendam en Fortius schieten niets op met gelijkspel

In de jacht op koploper Nieuw West United zijn Ilpendam en Fortius niets opgeschoten met een gelijkspel. In een onderling duel kwamen beide achtervolgers niet verder dan een puntendeling: 1-1.

Bij Ilpendam gaat het de laatste wedstrijden wat stroef en halen zij nog niet het niveau van voor de winterstop, getuige het moeizame gelijkspel tegen SDOB en de late overwinning bij TOG. Tegen Fortius kwam de thuisploeg juist, met de wind in de rug sterk uit de startblokken. Brent Pijnaker, Jordy Blom en Mike Postma slaagden er nog niet in om de score te openen. Dat lukte pas na een klein halfuur spelen. Postma was nu wel trefzeker voor de 1-0.

Niet veel later kon Sabeur Mhedbi de 2-0 laten aantekenen, maar schoot de bal naast het doel van keeper Kingsley Adu. Fortius wist in de eerste helft weinig kansen te creëren. Doelman Stan Bakker werd nauwelijks op de proef gesteld en de ploeg van Sergio Hellings, die vorige week zijn contract bij de Amsterdammers verlengde, mocht niet klagen met een 1-0 achterstand.

Na de rust kwamen de bezoekers sterker uit de kleedkamer. Fortius domineerde de tweede helft, zette Ilpendam veelvuldig vast op eigen helft en kreeg ook kansen op de gelijkmaker. Nadat Gilliano Nijman over kopte, viel in de 72ste minuut alsnog de gelijkmaker via de ingevallen David Kost. Een minuut later liet Kafui Akpo het na om Fortius zelfs aan de leiding te brengen.

Ilpendam zette de laatste tien minuten aan om toch de overwinning binnen te slepen. Blom schoot een niet te missen kans hoog over en Derek Veenstra zag zijn schot knap gepakt worden door Adu. Beide ploegen moesten zo genoegen nemen met een punt en daar hebben ze, gezien de ranglijst en de achterstand op de koploper, weinig aan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)