Ilpendam gaat hard onderuit bij De Wherevogels

Zondag vierdeklasser Ilpendam heeft zichzelf in de promotiestrijd een behoorlijk slechte dienst bewezen. Op bezoek bij De Wherevogels ging de ploeg van Remco Sint verrassend met 3-0 onderuit. Een totale offday van de nummer vijf van de ranglijst, die verzuimde in te lopen op koploper Nieuw West United.

Onder de slechte weersomstandigheden nam De Wherevogels direct het initiatief. Ondanks het overwicht creëerden de Purmerenders niet echt veel kansen. De betere mogelijkheden waren juist voor Ilpendam. Mike Postma en Rony Volmer zagen hun pogingen gekeerd worden door doelman Davey Cremer. Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust aan de leiding. Na goed veroveren kon Robert Schults de score openen: 1-0.

Ook na de rust had De Wherevogels de touwtjes in handen. Het wachten was tot de 75ste minuut voordat de marge werd verdubbeld. Ilpendam-keeper Stan Bakker kreeg een vrije trap niet onder controle en uit de rebound tekende Nick Maijenburg voor de 2-0. Vlak voor tijd werd het nog erger voor de bezoekers. De Wherevogels strafte de slappe instelling van Ilpendam genadeloos af. Maik Warnaar bepaalde de eindstand op 3-0, een meer dan terechte overwinning voor de Purmerenders.

“Met deze instelling win je van geen enkele ploeg en krijgen we het volgende week nog moeilijk tegen nummer laatst Buitenveldert. Onze trouwe supporters staan er ook onder deze weersomstandigheden, maar hebben vandaag Ilpendam gezien dat een totale offday had”, klonk het kritisch door Sint. Zijn ploeg lijkt zichzelf te hebben uitgeschakeld in de titelstrijd. Alleen een overwinning op Buitenveldert kan misschien helpen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)