Ilpendam verrast koploper Nieuw West United opnieuw

In de zondag vierde klasse E heeft Ilpendam weer van koploper Nieuw West United gewonnen. Na een 2-1 thuiswinst in de eerste ontmoeting, werd het in Amsterdam 0-4 voor de ploeg van Remco Sint.

Ilpendam begon vanaf de aftrap met veel druk op de tegenstander. Toch was de eerste kans van de wedstrijd was voor Nieuw West: in de vijfde minuut schoot Zohair Chiddi over het doel van Stan Bakker. Ilpendam kwam terug. Na tien minuten belandde een voorzet van Rony Volmer bij de goed meegelopen Jordy Blom. Hij schoot op het doel, waar Nieuw West-keeper Ayoub Lamarti werd geholpen door Achraf El Gazuani op de doellijn. El Gazuani kreeg de bal echter op zijn hand, dus kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Jordy Blom benutte zelf de strafschop: 0-1.

Nieuw West probeerde er met snelle uitvallen uit te komen. De kansen ging heen en weer. De behendige linksbuiten Achraf El Barjiji kreeg meerdere kansen namens Nieuw West United, maar zijn inzetten gingen respectievelijk over en op de lat. Aan de andere kant miste Volmer oog in oog met Lamarti. Uiteindelijk wisten de bezoekers hun voorsprong wel te verdubbelen. Uit een snelle omschakeling belandde een voorzet van Zenno Cramer bij Volmer, die daar wel raad mee wist: 0-2.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, met een Ilpendam dat weinig ruimte liet aan Nieuw West om te voetballen. Nieuw West probeerde het met afstandsschoten van Illias Hamdi en Zohair Chiddi, maar beiden hadden het vizier niet op scherp staan. Voor Nieuw West begon de tijd te dringen en met enkele wissels probeerde trainer Ahannach nog wat te forceren. Ilpendam hield echter stand en echt grote kansen voor Nieuw West waren er niet.

Het strijdende Ilpendam wist zelfs nog verder uit te lopen: tien minuten voor tijd kon Pieter Kramer uit een corner van dichtbij de 0-3 inkoppen. Daarmee was de wedstrijd wel beslist. Vlak voor tijd kreeg Ilpendam zelfs opnieuw een strafschop door een handsbal. Jordy Blom nam opnieuw plaats achter de bal en verzilverde ook deze penalty.

Dankzij de overwinning behoudt Ilpendam zicht op de nacompetitie. Nieuw West United blijft aan kop gaan omdat concurrent Swift niet in actie kwam. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Verslag: Ron de Rijk