Imro Wielkens (Arsenal) raakt niet in paniek: “Het is wat het is”

Op voorhand leek Arsenal één van de belangrijkste kandidaten voor het kampioenschap in de derde klasse C. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar de ploeg van trainer Imro Wielkens heeft allerminst een goede start. Na zes wedstrijden staan de Amsterdammers op een teleurstellende negende plek. Afgelopen zondag werd er thuis met 2-3 verloren van RODA ’23, wat voor de ploeg van Cor ten Bosch de eerste overwinning betekende.

Wielkens blijft er nuchter onder: “Natuurlijk is het teleurstellend. We willen altijd zo hoog mogelijk eindigen. Maar het is wat het is.” Arsenal moest deze zomer belangrijke ervaring inleveren met het vertrek van oud-prof Mitchell Pique, die jeugdtrainer is geworden bij Almere City. Ook zijn andere sterkhouders als Stefan Batista Pereira (rugblessure) en Nick van der Werf (buitenland) zeker tot de winterstop afwezig. De andere oud-prof, en tevens aanvoerder, Melvin Holwijn bleef wel en moet samen met Abdelhakim Eladel voor de nodige ervaring zorgen.

20161009 Arsenal RODA '23 Jos Spitteler Melvin Holwijn en Laurens Coenradi
Foto Jos Spitteler | Aanvoerder Melvin Holwijn afgelopen zondag met Laurens Coenradi (RODA ’23) in de achtervolging.

Arsenal stond afgelopen seizoen lang bovenaan in de derde klasse C en streed tot en met de laatste speelronde mee om de titel met AGB. De titel werd misgelopen en in de nacompetitie werd Arsenal uitgeschakeld door VVZA uit Amersfoort. Wielkens moet het nu dus met een jongere selectie doen, maar de trainer vindt dat geen enkel probleem. “Dat is ons beleid en daar zijn we ook trots op. We zijn geen club die spelers wil lokken met geld, maar wij willen jongen gasten de kans geven om zich te kunnen ontwikkelen. Dan weet je dat dat met ups en downs kan gaan.”

Over het verloop van het seizoen wil Wielkens weinig zeggen. “We willen gewoon zo hoog mogelijk eindigen. We hebben alle vertrouwen in deze groep. We gaan geen rare dingen doen. Er zijn geen redenen om in paniek te raken.”

Kijk hier voor de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Tekst: Koen Vanhellemont
Archieffoto boven: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)