ARGON - FC ABCOUDE

In de laatste minuut gaat FC Abcoude onderuit tegen Argon

Het gepromoveerde FC Abcoude had opnieuw een geduchte opponent in de KNVB bekercompetitie. Na FC breukelen (1-2 nederlaag, red.) was het voetbalbolwerk Argon dat op de programmering stond. In de laatste minuut van de wedstrijd verdween het zicht op een resultaat door een ongelukkige handsbal. Argon won thuis met 3-2.

Bij Abcoude is veel nieuw dit seizoen. Een nieuw clubgebouw, dat zijn voltooïng nadert als het gaat om de details. Ook nieuw is het speelniveau. Abcoude wist vorig seizoen ongeslagen kampioen te worden van de derde klasse. En is in klasse dus gepromoveerd. En nieuw is de hoofdtrainer. Sven Slop zwaait dit seizoen de technische scepter over de selectie.

De voorbereiding mocht in elk geval als vruchtbaar en fijn worden genoteerd. De faciliteiten zijn tiptop op orde en de ploeg kon zich vanaf eind juli voorbereiden op de nieuwe uitdaging, waar halsreikend naar uit werd gekeken. Ambitieus en realistisch. De doelstelling werd eerder in augustus al eens uitgesproken. Tegen het gedegradeerde SDO uit Bussum werd geoefend en gelijkgespeeld (1-1), Sporting Martinus werd twee keer een uur gevoetbald, met gemixte teams. Twee maal winst tegen de tweedeklasser met doelcijfers van vier gescoord en één tegen. Ook Sporting ’70 en ASC Nieuwland werd met goede cijfers verslagen. Kortom: Abcoude staat er goed op. Maar, voetballen tegen grote(re) namen als Breukelen en Argon is ‘a different cookie’, zoals een oud-bondscoach zou zeggen.

ARGON - FC ABCOUDE

Abcoude hield goed stand in Mijdrecht. De equipe van Slop begon brutaal aan de wedstrijd en kwam al na een paar minuten op een 0-1 voorsprong door David Goudkamp. ,,Ik vond ons niet goed spelen, we leden snel en veel balverlies”, analyseerde Slop. Het spel was over en weer niet heel verheffend. Argon zag twee treffers geannuleerd in de eerste helft. Toch kwam de ploeg van Aart-Jan van Boksel nog voor rust langszij via Erkelly de Sa: 1-1.

ARGON - FC ABCOUDE

Na rust kwam Abcoude aanmerkelijk beter voor de dag. De ploeg speelde dominanter en kreeg mogelijkheden en kansen op één of meerdere doelpunten. Jort van der Woude zette zijn ploeg op 1-2. De gelijkmaker van Argon kwam eigenlijk uit het niets, al had Argon al wat eerder af kunnen werken. Max Oliemans mocht van dichtbij de 2-2 binnen rammen. ,,Met dat resultaat zou ik niet eens ontevreden zijn geweest. We kregen een paar minuten voor tijd echt een enorme kans op de 2-3, die bal gaat van vier meter afstand via de paal naast. Dat was zonde”, vond Slop.

ARGON - FC ABCOUDE

Dat Aboude alsnog het zuur moest slikken had ook Slop niet zien aankomen. Een voorzet kwam binnen de zestien meter tegen een hand of arm. Scheidsrechter Greveling besloot tot een strafschop die Justin Schouten onberispelijk binnenschoot: 3-2.

ARGON - FC ABCOUDE

Slop kijkt verder dan nederlagen en overwinningen. ,,Ik ben blij met mijn ploeg. We leren hier van. Ik kijk naar het proces en we zagen zaterdagmiddag al een verschil tussen de eerste en tweede helft. We zien ook dat de details op hoger niveau belangrijker worden. We moeten soms net even wat meer onze rust pakken. Simmer worden. Die stapjes gaan we zeker maken.”

Foto’s: Hans van Gelderen

Voor Abcoude zit het bekeravontuur er op. De laatste wedstrijd tegen CSW, zaterdag 16 september, speelt de ploeg ‘om des keizers baard’. De aanvang is 17.00 uur op Sportpark Hollandse Kade. De competitie begint met een thuisduel tegen studentenvereniging Antibarbari. Dit duel, op zondag 24 september, begint om 14.00 uur.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)